*Της Αφροδίτης Κοτρότσιου – HellenicNews.com

Με την επανεκλογή πέντε Ελληνοαμερικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την προσθήκη ενός νεοεισερχόμενου συνολικού αριθμού έξι, υπάρχει ελπίδα ότι τα ελληνοαμερικανικά συμφέροντα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Στα επανεκλεγμένα μέλη περιλαμβάνονται οι Δημοκρατικοί, ο Τζον Σαρμπάνες από το Μέριλαντ, η Ντίνα Τίτο από τη Νεβάδα, ο Τσάρλι Κρίστ από τη Φλόριντα, ο Κρις Παππάς από το Νιού Χάμσαϊρ, ο Ρεπουμπλικανός Γκι Μπιλιράκης από τη Φλόριντα και ο νεοεκλεγέντος Ρεπουμπλικανός Νικόλ Μαλιωτάκης από τη Νέα Υόρκη.   

Αυτή η ενοποιητική δύναμη των Ελληνοαμερικανών θα βοηθήσει να εκφραστούν οι ανησυχίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η Κύπρος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υπάρχει ενότητα του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα συνειδητοποίησης των ελληνικών εθνικών μας θεμάτων και ζητημάτων που έχουν σημασία για την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Δεν αρκεί μόνο η κοινότητά μας να εκπαιδεύεται σε αυτά τα θέματα.   Η αμερικανική κοινωνία πρέπει επίσης να ενημερωθεί.   Είναι καθήκον μας πολίτη να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικοί μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ενημερώνονται για τα ζητήματά μας. Επιπλέον, είναι καθήκον και ευθύνη του πολίτη μας να υποστηρίζουμε τους ελληνοαμερικανούς νομοθέτες μας, ανεξάρτητα από το κόμμα τους, να διοριστούν στο αξίωμα και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους ενώ βρίσκονται στο αξίωμα.   

Πολλοί Έλληνες και Φιλλήνες που εκλέχτηκαν στο αξίωμα υποστηρίζουν τον Ελληνικό Καύκανο, ο οποίος ιδρύθηκε από την εκπρόσωπο Carolyn Maloney (D-NY) και τον πρώην εκπρόσωπο Michael Bilirakis (R-FL).   Τώρα συμπροεδρεύεται από τους αντιπροσώπους Gus Bilirakis (R-FL) και Rep Maloney, καθώς ο εκπρόσωπος Μιχαήλ Μπιλιράκης αποσύρθηκε το 2006.   Ο Ελληνικός Καύκος επικεντρώνεται στα ελληνικά ζητήματα και προσπαθεί να προωθήσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους εκλεγμένους ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους μας και να βοηθήσουμε εκείνους που προσπαθούν να επιτύχουν να αναλάβουν αξίωμα. Ας συνεχίσουμε να ακούμε τις φωνές μας.   Μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα.

Αυτά είναι που έλεγαν οι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί για την εκλογή τους:

Κογκρέσο John Sarbanes, (D-MD)

Κογκρέσο John Sarbanes (D-MD):

«Η δημοκρατία κερδίζει. Η αγάπη νικά. Η ισότητα κερδίζει. Η δικαιοσύνη κερδίζει.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον εκλεγμένο Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις καθώς παλεύουμε # COVID19, ανοικοδομούμε την οικονομία μας, καθαρίζουμε τη διαφθορά στην Ουάσινγκτον, #ActOnClimate, προωθούμε τη φυλετική δικαιοσύνη και τερματίζουμε την αστυνομική βία, μειώνοντας το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και συνταγογραφούμενα φάρμακα, βελτιώνουν την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων και προσφέρουν το είδος της θετικής και ενδυναμωτικής αλλαγής που ο αμερικανικός λαός θέλει να δει.

Είμαι βαθιά ευγνώμων στους ψηφοφόρους που με επανεκλέγουν στην 3η Κογκρέσο της Μέριλαντ.   Καθώς η χώρα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσω ότι έχουμε μια κυβέρνηση, από και για τους ανθρώπους που προωθεί τη δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη και μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής για κάθε οικογένεια και κάθε κοινότητα. “

Ο Κογκρέσος Gus Bilirakis, (R-FL)

Κογκρέσο: Gus Bilirakis, (R-FL):

«Το να χρησιμοποιείς τη φωνή σου στην Ουάσιγκτον, DC είναι μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε το προνόμιο να σας εκπροσωπήσω για μια άλλη θητεία. Έχετε την επίσημη δέσμευσή μου ότι θα κάνω ό, τι μπορώ για να παλέψω για εσάς και την κοινότητά μας. Είμαι περήφανος που ζω σε ένα έθνος όπου ενθαρρύνεται ο πολιτικός λόγος. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με ανθρώπους από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος να υποστηρίζουν σθεναρά το όραμά τους για το πώς μπορούμε να λύσουμε καλύτερα τις προκλήσεις του έθνους μας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι Αμερικανοί. Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε κοινό έδαφος και να σχεδιάσουμε μια πορεία που αποκαθιστά τον τρόπο ζωής μας, ανοικοδομεί την οικονομία μας και ανανεώνει το αμερικανικό όνειρο ».

Κογκρέσο Dina Titus, (D-NV)

Κογκρέσο Dina Titus, (D-NV):

«Καθώς επιστρέφω για να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους της Πρώτης Κογκρέσου της Νεβάδας στο Κογκρέσο, διατηρώ τις ελληνικές αξίες που μου δίδαξε ο παππούς μου κοντά στην καρδιά μου. Θα συνεχίσω να εναντιώνομαι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, να υπερασπιστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο και να ενισχύσω την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. “

Κογκρέσο Charlie Crist, (D-FL)

Κογκρέσο Charlie Crist, (D-FL):

«Έχω την τιμή να υπηρετήσω το 13ο Κογκρέσο για άλλη θητεία! Ανεξάρτητα από τη σχέση σας με το κόμμα σας ή για ποιον ψηφίσατε την Τρίτη, δεσμεύομαι να εργαστώ για εσάς, τους ανθρώπους της κομητείας Pinellas. Ευχαριστώ!”

Ο Κογκρέσσος Chris Pappas, (D-NH)

Κογκρέσο: Chris Pappas, (D-NH):

«Στέλνω τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Η χώρα μας πρέπει να ενωθεί με κοινό σκοπό και είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι δύο ηγέτες μπορούν να ενώσουν τους Αμερικανούς και να μας προωθήσουν. Υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της νίκης του COVID-19 και της επαναφοράς της οικονομίας μας – και όλοι έχουμε να παίξουμε ρόλο. Αυτό το έργο ξεκινά με την ένωση ως έθνος και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εισερχόμενη διοίκηση και τους ηγέτες και των δύο κομμάτων για την επίλυση αυτών των προκλήσεων.

Εκπρόσωπος του Κογκρέσου Nicole Malliotakis, (R-NY)

Εκπρόσωπος του Κογκρέσου Nicole Malliotakis, (R-NY):

«Από το κάτω μέρος της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ.   Χωρίς την υποστήριξή σας, αυτό δεν θα ήταν δυνατό… Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τη δέσμευσή σας και την υποστήριξή σας σε όλη την καμπάνια μου. “