Την ποιήτρια Χρυσούλα Βακιρτζή, που «έφυγε» σε ηλικία 59 ετών, αποχαιρετά η Καβάλα. Ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός, η Χρυσούλα Βακιρτζή υπήρξε μια γυναίκα, που επέμενε να ξεπερνά τις δυσκολίες της εκ γενετής βαριάς κινητικής αναπηρίας της με δύναμη και δημιουργία.

Σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες σχέσεις, Αγγλικά, Ψυχολογία και ήταν κάτοχος πτυχίου CEAC ψυχολογίας πανεπιστημίου Βαρκελώνης και Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχολόγων (ΕΛ.Ψ.Ε.). Αρθρογραφούσε σε λογοτεχνικά περιοδικά, έγκυρες εφημερίδες σε ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο. Το 2007 η ποίηση της ήταν υποψήφια για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών και το 2011 μια βιβλιοκριτική της τιμήθηκε ως η καλύτερη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε συλλυπητήρια δήλωση του ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης αναφέρει «Η αδόκητη απώλεια της Χρυσούλας Βακιρτζή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, μας γεμίζει με θλίψη. Αντιμετώπισε με αξιοσημείωτο θάρρος και περίσσευμα ψυχής όλες τις προκλήσεις, που συνάντησε στο διάβα της, κερδίζοντας πλήθος κολακευτικών σχολίων για τη μεστότητα του συγγραφικού και ποιητικού έργου της, καθώς και για την ευθυκρισία του δημοσιογραφικού λόγου και των κριτικών της κειμένων.»

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και νυν αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής κάνει λόγο για «έναν εξαιρετικό άνθρωπο, που ξεπέρασε τη φυσική αναπηρία και τη μετέτρεψε σε πνευματική υπεροχή. Θα θυμόμαστε τα ποιήματά της, την αγάπη της για τη ζωή, το ενδιαφέρον της για τα κοινά. Προσωπικά με τίμησε με τη φιλία της και με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2014. Μου εμπιστεύθηκε το σχέδιό της να δωρήσει μετά θάνατον την ακίνητη περιουσία της στον Δήμο Καβάλας, μια ωραία ιδέα, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «το σπίτι του Καβαλιώτη ποιητή» και η οποία μένει τώρα να υλοποιηθεί.»

ΠΗΓΗ: ert.gr