Αποκαλυπτικό είναι το άρθρο της ημερήσιας πολιτικής – ιστορικής – εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” για τα όσα συμβαίνουν κάτω απο τη “μύτη” (;) των μυστικών υπηρεσιών στη Θράκη, απο τους καλοπληρωμένους παράγοντες της Τουρκίας στην Κομοτηνή, που δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα, προωθώντας ξεκάθαρα το νέο δόγμα “ισλαμοποίησης” της Ελλάδας, με τη χρήση του ισχυρότερου “εργαλείου” που διαθέτει ο Ερντογάν και οι επιτελείς του και δεν είναι άλλο απο τη Μουσουλμανική Μειονότητα αλλά και το μεταναστευτικό.

Στην κυβέρνηση βεβαίως έχει σημάνει “συναγερμός”, όμως και πάλι οι Τούρκοι πρακτορίσκοι και μη, φαίνεται να είναι κάποια βήματα μπροστά και να έχουν προβλέψει σχεδόν την επόμενη ημέρα, παρ’ όλου που η χώρα τους βρίσκεται στο χείλος ενός πραγματικού οικονομικού και πολιτικού γκρεμού!

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα των Αθηνών, μετωπικές οργανώσεις, όπως η Ενωση Φοιτητών Δυτικής Θράκης, φροντίζουν για τον προσηλυτισμό των μουσουλμάνων σε μία λογική εκτουρκισμού, πετυχαίνοντας έτσι οι πυρήνες αυτοί να λειτουργήσουν για “το ιερό ισλάμ” και μέσα από τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, που αντί να προωθούνται σε άλλα κράτη αποκτούν θέση και χώρο στην ελληνική επικράτεια, στοιχείο που διευκολύνει την πρόσβαση των πυρήνων αυτών. Η σχέση τους ισχυροποιείται για το “ιερό ισλάμ”! Η Τουρκία αποκτά ρυθμιστικό ρόλο και σε αυτόν τον τομέα.

Και το ερώτημα είναι σαφές και συγκεκριμένο προς την Ελληνική Κυβέρνηση:

-Ασκείται πολιτική προστασίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη;

-Ασκείται ο έλεγχος που προβλέπεται στη δράση των διπλωματικών οργάνων της Τουρκίας, μιας τρίτης χώρας, που “ελέγχεται” και απο την Ευρωπαϊκή Ενωση;

-Ποιος ο ρόλος της ΕΥΠ στην περιοχή;

-Ποιος ο ρόλος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων;

-Ποιος ο ρόλος του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής;

Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές.

Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες ελέγχου της κρίσιμης χρονικής περιόδου.

Άλλως, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες εθνικά και κοινωνικά για τη Θράκη και την Ελλάδα.