Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι, η συνολική αξία των εισαγόμενων προϊόντων για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020, ανήλθε σε 1,44 δισ. δολάρια, αύξηση κατά 1,4 % συγκριτικά με ίδιο το περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με το συνολικό όγκο εξωτερικού εμπορίου, οι σημαντικότεροι εταίροι της Βόρειας Μακεδονίας την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020, ήταν Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σερβία, Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στις εισαγωγές, τα σημαντικότερα προϊόντα, είναι πλατίνα, κράματα πλατίνας, σε ακατέργαστη μορφή ή σκόνη, έλαια πετρελαίου και άλλα έλαια που λαμβάνονται από ασφαλτούχα ορυκτά.

Κατά την χρονική περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020, η συνολική αξία των εξαγόμενων εμπορευμάτων της Βόρειας Μακεδονίας, ανήλθε σε 1,07 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας μείωσή 0,2 %, σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο πέρυσι.

Το εξωτερικό εμπόριο ανά προϊόν, δείχνει με βάση τα στοιχεία, όπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, ότι στις εξαγωγές, τα πιο σημαντικά προϊόντα είναι, πολύτιμα μέταλλα, ενώσεις δραστικών ουσιών, σετ καλωδίων εκκίνησης και άλλα καλώδια, που χρησιμοποιούνται σε οχήματα, αεροσκάφη ή πλοία.

Το εμπορικό έλλειμμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ανήλθε 367 εκατ. δολάρια.