Για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον κατ’ οίκον περιορισμό που επιβλήθηκε στον οικισμό του Εχίνου στη Ξάνθη μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού και του ενός νεκρού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσέιν Ριτβάν.

«Η Περιφέρεια ζήτησε να μπει αυτό το καθεστώς στο χωριό», δήλωσε ο κ. Ριτβάν και πρόσθεσε: «Ήταν καλύτερο να πάρουμε τώρα ένα τέτοιο μέτρο παρά στη συνέχεια να κλαίμε».

Ο Δήμαρχος Μύκης όμως, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, οι οποίες έχουν να κάνουν και με το ποιον τελικώς “υπακούουν” οι κάτοικοί του στα χωριά του δήμου του και ποιες είναι οι πραγματικές προληπτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως δήμαρχος είτε μέσω των υπηρεσιών του.

ΕΠίσης ο Δήμαρχος Μύκης, παρέλειψε εντέχνως να πει, γιατί δεν ζήτησε απο τους μετανάστες κατοίκους που εργάζονται στο εξωτερικό και θα έρχονταν στην Ελλάδα για τη γιορτή των μουσουλμάνων, να μην έρθουν λόγω της κατάστασης;

Τα ερωτήματα αυτά, πρέπει και οφείλει να τα απαντήσει ο Δήμαρχος Μύκης, όπως και να συνδράμει σε όποιες έρευνες γίνουν απο τις δικαστικές και διοικητικές αρχές του τόπου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: