Καθολικό είναι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης-καφέ που πραγματοποιούν σήμερα από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ οι επαγγελματίες του κλάδου στην Αλεξανδρούπολη.

«Είναι μια κίνηση απελπισίας για τους επαγγελματίες του κλάδου μια και δεν υπάρχει σχεδιασμός για τον χειμώνα που έρχεται,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Γεωργιάδης, ενώ τόνισε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη δεν τους ικανοποιούν, καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποιο μέτρο στήριξης του κλάδου της εστίασης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου διεκδικώντας:
-Άμεση Κατάργηση ωραρίου
-Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.
-Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€
-Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021
-Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021
-Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021
-Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6%, στα αλκοολούχα ποτά στο 13%.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων, και τη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών και εργαζομένων του κλάδου σήμερα στηρίζει το Επιμελητήριο Έβρου.
«Θεωρούμε ότι η Εστίαση είναι ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής μας Οικονομίας και καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τον κλάδο που έχει υποστεί -και συνεχίζει να υφίσταται- σημαντικές συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει και τη χώρα μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.