«Δεχτήκαμε πιέσεις να καταργηθούν και το Cosmopolis και το Φεστιβάλ Φιλίππων, με το σκεπτικό ότι δημιουργούμε τις συνθήκες για να αναπτυχθεί ο κορονοϊός. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Σε ό,τι μείνει θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά και σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να μπούμε στο καβούκι μας περιμένοντας πότε θα περάσει ο κορωνοϊός. Η ζωή θα συνεχίζεται τηρώντας όλα τα μέτρα», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Θόδωρος Μουριάδης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τονίζοντας ότι «πρέπει και μόνοι μας να συνειδητοποιούμε τι γίνεται και τι κάνουμε».

Με αλλαγές συνεχίζεται το Φεστιβάλ Cosmopolis

Το Φεστιβάλ Cosmopolis λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με τον Covid-19 πήρε την απόφαση να συνεχίσει με όλες αυτές τις δράσεις που υπάρχει σαφές πρωτόκολλο διενέργειάς τους από την πολιτεία. Έτσι λοιπόν κρατά στο πρόγραμμά του από 26-30 Αυγούστου 2020 τις 9 συναυλίες του, που πλέον θα γίνουν σε ελεγχόμενο χώρο στο Πάρκο Φαλήρου και, τον φωτισμό της Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη (CosmoLights) με τις 26 διεθνής συμμετοχές από Βέλγιο, Ταϊβάν, Βραζιλία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μεξικό, Μαρόκο, Κολομβία, Γαλλία, Ινδονησία, Ισπανία, Ουκρανία, Αγγλία και Ελλάδα. Η συμμετοχή από το Λίβανο έχει αποσυρθεί λόγω των προβλημάτων στην χώρα τους. Τα περισσότερα από τα παραπάνω γεγονότα θα μεταδοθούν και Live Streaming δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν να τα παρακολουθήσουν από το σπίτι τους.

*Δεν θα συμπεριληφθούν οι 17 παρακάτω δράσεις οι οποίες είχαν ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθούν:

Δρομικά γεγονότα

Χοροί στους δρόμους – χοροί ατομικά & duo από διάφορα μέρη του κόσμου,

Τοπικοί χειροτέχνες & παραγωγοί με έκθεση και πώληση των προιόντων τους,

Πολυφωνικός καμβάς –συνεργασία Artattack & δομής προσφύγων με χειροποίητα κεντήματα,

Mobile School – διαδραστική ενημέρωση για τα παιδιά Ρομά,

Melting Pot – βιντεοσκοπημένα μαγειρέματα με την παρουσία των ιδίων των μαγείρων από διάφορες χώρες που ζουν στην Καβάλα.

 

Μωσαϊκό πολιτισμών –αναφορά στους λαούς που έζησαν στην πόλη

Δράσεις για παιδιά και νέους

CosmoShapes – πάρτυ για νέους με ηλεκτρονική μουσική, απαγορεύτηκαν πλέον δια νόμου,

DIY – δράση συνεργασίας με ίδρυμα Ωνάσης για κατασκευή οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά

Παιχνιδίσματα σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού της Δημωφέλεια

Παραμυθομπέρδεμα με τους Παραμυθάδες

Γεύσεις μυρωδιές και αρώματα – ένα παιχνίδι αναγνώρισης αρωμάτων, μπαχαρικών και συστατικών της μαγειρικής

Υπαίθριος παιδικός κινηματογράφος με διαφορετική κάθε απόγευμα παιδική ταινία

Πέντε προγραμματισμένες εκθέσεις στο κτίριο της Καπναποθήκης.

*Η ενότητα CosmoHome συνεχίζεται κανονικά τις επόμενες Πέμπτες 13 και 20 Αυγούστου 2020 με τις συναυλίες που είναι προγραμματισμένες για αυτές τις ημερομηνίες.

Ματαιώσεις κάποιων εκδηλώσεων και για το Φεστιβάλ Φιλίππων

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά από κοινή απόφαση με τον Δήμαρχο Καβάλας και δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας λόγω του κορωνοϊού, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις – παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος.

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν σε μικρότερους χώρους μέσα στην πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα οι:

1.«Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων»

2.«Στα όνειρα των ποιητών»

3.«Τα Παράσιτα του Παραδείσου»

4.«Σπίτι μου σπιτάκι μου πες μου μια ιστορία»