Δραματική έκκληση στους συμπατριώτες της, με ανοιχτή επιστολή στα social media κάνει η Ελληνίδα Ιατρός που διαμένει μόνιμα στο Τορίνο, Στεφανία Γιουτζή, ζητώντας τους να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Η Τρικαλιώτισσα στην καταγωγή ιατρός, ζει όσο λίγοι την εκατόμβη νεκρών στην γειτονική Ιταλία, ζει το δράμα του Ιταλικού Λαού, ζει και η ίδια με το φόβο της επόμενης ημέρας.
Χωρίς όμως πανικό, και με τεκμηρίωση, στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλους τους Ελληνες.
Αναφέρει:
Ανοιχτή επιστολή 
Ειμαι γιατρός κ ζω στην Ιταλία. Ειδικότερα, στο Τορινο. 
Με το θέμα της εξάπλωσης του ιού που έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ασχολείται καθημερινά ολος ο κοσμος ενώ πολλά είναι τα email και τα μηνύματα που δέχομαι από διάφορους φορείς: «Η τηλεόραση κάνει συχνές αναφορές μέσω ρεπορτάζ για τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν μεγάλες οθόνες σε διάφορα σημεία, όπου γίνεται διαρκής ενημέρωση στον κόσμο. Συνεχώς λαμβάνουμε email στο νοσοκομειο και προσωπικά μηνύματα καθημερινά δυο φορές την ημέρα».   Εκτός όμως από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδω και τον κόσμο που βλεπω έντρομο έχω να σκεφτω και την οικογένεια μου στην Ελλάδα που ανησυχεί για την υγεία μου . 
Θεωρώ, όπως λέω και στους δικούς μου στην Ελλάδα, πως δεν πρέπει να είμαστε πανικοβλημένοι  αν  ακολουθήσουμε σωστα τις οδηγίες του υπουργείου  . 
Ως γιατρός τους καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν σκέφτηκα όμως να γυρίσω γιατί έχω δουλέψει σε νοσοκομείο στην Ελλάδα σε περίοδο εποχικής γρίπης και ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Έχω δει ανθρώπους να διασωληνώνονται εξαιτίας της γρίπης και δεν σκέφτηκα στιγμή να φύγω από δίπλα τους. Εμείς οι γιατροί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και δεν τα έχουμε παρατήσει. Δεν θέλω να υποτιμήσω την κατάσταση γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ένας νέος ιός, ο τρίτος στην κατηγορία του, που προκαλεί τόσο σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού . Τα ασθενοφόρα πάνε και έρχονται  με ασθενείς COVID -19
´Λοιπον, Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς σας κανω έκκληση να μείνετε στο σπίτι,μην μετακινείστε άσκοπα ,μην φορτώνετε άσκοπα τα τηλ .υγειονομικων υπηρεσιών.
Διχως πανικό, ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές του κράτους στο οποιο ζούμε ο καθένας μας. Ειναι για το καλο ολων μας. 
Με εκτιμηση 
Δρ. Στεφανία Γιουτζή