Συνεχίζει να προσφέρει το θεάρεστο έργο της η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου δια των κοινωνικών της δομών, που είναι οι Τράπεζες Αγάπης, τα Κοινωνικά Φαρμακεία.

Στο πλαίσιο αυτό όμως και δεδομένης της κατάστασης, και λόγω των επερχόμενων ημερών του Πάσχα, ο Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, προτρέπει τους πιστούς να μην σταματούν να στηρίζουν τις δομές αυτές και συνδράμουν με όποιο τρόπο, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διανομή βοήθειας σε κάθε άπορο, σε κάθε ανήμπορο, σε κάθε αναξιοπαθούντα!

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ανακοινούται οτι η Εκκλησία παρά τις δυσκολίες των περιστάσεων συνεχίζει να προσφέρει την στοργή και την αγάπη της στούς συνανθρώπους μας, η αντοχή των οποίων δοκιμάζεται από τις δυσκολίες της ζωής. Συγκεκριμένα συνεχίζουν να λειτουργούν η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ όπως και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ με παραρτήματα στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Οι κοινωνικές αυτές δομές στηρίζονται  στην ευαισθησία και την προσφορά όλων μας. Δεν δικαιούμεθα να παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά στα προβλήματα επιβίωσης των συνανθρώπων μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και εν όψει των εορτών τού Πάσχα καλούμεθα όλοι μας με την προσευχή μας πρωτίστως να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να βοηθήσουμε με έργα αγάπης, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα, στίς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που προσβλέπουν στη μέριμνα και το ενδιαφέρον του συνανθρώπου τους. Στούς Ιερούς Ναούς των πόλεων και των κωμοπόλεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα υπάρχει το ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να καταθέτει ό,τι προαιρείται από τρόφιμα και φάρμακα γι αυτό τον ιερό σκοπό.”