*Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Είναι αλήθεια, ότι στην περίπτωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουμε να κάνουμε με έναν ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ πολιτικό ηγέτη, που όχι μόνον δεν μαθαίνει απο τα λάθη του, αλλά χρησιμοποιεί τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, για να πετύχει τους μωροφιλόδοξους στόχους του.

Σε ένα περιβάλλον αρκετά αρνητικό για τον ίδιο, και τη χώρα του, τόσο απο πλευράς πρώην συμμάχων του όσο και απο το σύνολο πλέον των χωρών της Μεσογείου και της Ευρώπης, επιχειρεί να εισβάλλει με κάθε τρόπο σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, είτε με μέσα θεμιτά είτε αθέμιτα!

Δεν λογαριάζει ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται, το ποιες θα είναι οι συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές, οι συνθήκες διαβίωσης του λαού του!

Δεν νοεί να ενδιαφερθεί για τίποτε άλλο, παρα μόνο για το οικογενειακό του οικονομικό όφελος και φυσικά την υστεροφημία του: θέλει να γίνει ο νέος Οθωμανός Αυτοκράτορας της Τουρκίας!

Και όσο και αν το παραπάνω φαντάζει ως τίτλος μιας επόμενης ταινίας – ίσως και απο τον ίδιο – εντούτοις, παραμένει ένας σοβαρός “παίχτης” στην πολεμική και οικονομική σκακιέρα της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Η υπογραφή της οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα σε Αίγυπτο και Ελλάδα, μπορεί να του μπλόκαρε τα σχέδια, αλλά μόνο ήσυχος δεν θα μείνει!

Πληροφορίες του ΘΠΕ, αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται για ένα “θερμό” φθινόπωρο στον Εβρο, επανακάμπτοντας το μεταναστευτικό απο τα χερσαία σύνορα, ενώ πίεση ισχυρή θα δεχθούν και τα κοντινά στην Τουρκία νησιά μας.

Η αποσιωποίηση αριθμών ασθενούντων και θανόντων απο τον Κορονοϊό στην Τουρκία, δεν είναι τυχαία!

Θα επιχειρηθεί μετακίνηση πολλών εξ’ αυτών, ως έμμεση απειλή προς την Ευρώπη που ήδη ασθενεί σοβαρά απο τον θανατηφόρο ιό!

Τούτο, ίσως αναγκάσει τους Ευρωπαίους Ηγέτες να δεχθούν εκ νέου συζητήσεις με τον “νεο-Σουλτάνο” για να απαιτήσει ο τελευταίος ακόμη περισσότερα χρήματα αλλά και συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα γεωτρύπανα που του έχουν μισθωθεί, δεν θα σταματήσουν τη δουλειά τους!

Ο Ερντογάν, δεν πρόκειται να κάνει πίσω!

Η περίπτωση της “Αγίας Σοφιάς”, όσο και αν κατέληξε να είναι ένα φιάσκο “εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης” με σύσσωμο τον Ισλαμικό Κόσμο να καταδικάζει την κίνησή του, απέδειξε, ότι ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ είναι και ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!

Συνεπώς, ένας απελπισμένος Ερντογάν, που μετράει πολιτικές ημέρες στην Τουρκία, δεν θα λογαριάσει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες, να βάλλει μπρος τις μηχανές στα γεωτρύπανα, να στείλει φρεγάτες στα ανοιχτά των ελληνικών νησιών και να επιβαρύνει συνεχώς τον ήδη βεβαρυμένο οικονομικό προϋπολογισμό της Ελλάδος, που αναγκάζεται να εξοπλίζεται με αμυντικό υλικό έναντι της όποιας πιθανής κινήσεως του εξ’ ανατολών απειλούντος!

Η χώρα μας, έδειξε αντανακλαστικά ισχυρά τις τελευταίες ημέρες, και αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο ΥΠΕΞ του Νίκου Δένδια.

Η χώρα μας όμως, διάγει και μία πολυ κρίσιμη περίοδο οικονομική και υγειονομική, έχοντας προσφάτως εξέλθει απο την βίαιη επιβολή των μνημονίων και τούτο την καθιστά βεβαρημένη.

Μήπως ήρθε η ώρα των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, θέτοντας το σύνολο του πολιτικού κόσμου προ των ευθυνών τους;