*Του Παν. Πεντζουρίδη – Δημοσιογράφου
Διευθυντή του ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

Η γερμανική εταιρεία CureVac διέψευσε σήμερα – όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ –  ότι της έγινε πρόταση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρμπ να διαθέσει κατ’ αποκλειστικά σε Αμερικανούς το εμβόλιο που προσπαθεί να παρασκευάσει για τον νέο κορονοϊό.
«Για να είμαστε και πάλι ξεκάθαροι στο θέμα του κορονοϊού: η CureVac δεν έλαβε κάποια προσφορά από την αμερικανική κυβέρνηση ή από συνδεδεμένες με αυτήν υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνοδο της Ομάδας Εργασίας στον Λευκό Οίκο στις 2 Μαρτίου» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.
Την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχείρησαν να ιδιοποιηθούν το εμβόλιο που αναπτύσσεται από αυτό το γερμανικό εργαστήριο και προειδοποίησε ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει το σκεύασμα αυτό στην Ευρώπη. Η εφημερίδα Die Welt έγραψε την ίδια ημέρα ότι ο Τραμπ προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στην CureVac.
«Η CureVac διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς του Τύπου», πρόσθεσε η εταιρεία αυτή στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, σχολίασε ότι η υπόθεση αυτή έχει «μεγαλοποιηθεί υπερβολικά».
Ο διευθύνων σύμβουλος της CureVac είχε προσκληθεί προσωπικά από τον Τραμπ στις 2 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη του εμβολίου. Περιέργως, μια εβδομάδα αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.
Και ερωτώ εγώ ο αδαής:

-Εχει βρεθεί το εμβόλιο για τον Κορονοϊό;
-Και αν έχει βρεθεί, γιατί γίνεται “παζάρι” στις πλάτες της παγκόσμιας κοινής γνώμης;
-Τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά;

Συγκρατημένοι, αλλά ανεξάρτητοι πολιτικοί παρατηρητές κάνουν λόγο πλέον για κάτι που έχει ξεφύγει του ελέγχου “αυτών που το εμπνεύστηκαν”! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “τώρα ψάχνουν τη λύση, αλλά όχι χωρίς όφελος”!

Δηλαδή μια ολόκληρη υφήλιος, πεθαίνει καθημερινά, γιατί κάποιοι, ίσως ο Τράμπ, ίσως κάποιος άλλος παράτολμος αυτής της πολιτικής σκηνής στον κόσμο, δεν συμφωνούν στο πόσο, πως και πότε θα διοχετευθεί στην αγορά!

Φανταστείτε δηλαδή, ότι εάν επαληθεύονται όλα αυτά, συζητάμε για ένα προμελετημένο έγκλημα, που τώρα καλούνται οι τοπικές κυβερνήσεις των κρατών που είναι εκτός “νυμφώνος” να δώσουν λύσεις με μέτρα αποκλεισμού των πολιτών απο κάθε δραστηριότητα με συνέπεια την κατάρρευση των οικονομιών!

Μήπως όμως αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα;

Μήπως επέρχονταν η μεγάλη οικονομική κρίση – παρόμοια αυτής του 2008 – για τις ΗΠΑ και όχι μόνο, και τώρα η γενικευμένη κατάσταση δεν επηρεάζει το πολιτικό προφίλ των ηγετών των παγκόσμιων υπερδυνάμεων;

Μπορεί να ακούγεται πολύ “υπόγειο” και “συνομωσιακό”, μπορεί όμως και να μην απέχει πολύ απο την αλήθεια, με βάση τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και με τη λογική που κινείται η βιομηχανία των πολέμων και του χρήματος.

Ενας πόλεμος είναι και αυτός, ακήρυχτος, ανέξοδος ως προς τα “όπλα”. Αποδοτικός, ως προς τη διαχείριση.

Μένει να διαψευσθώ και θα το χαρώ πολύ, πιστέψτε με!

Προς το παρόν, με λύπη παρακολουθώ το “poker” που παίζεται στις πλάτες των απλών ανθρώπων απο τους έχοντες και κατέχοντες την παγκόσμια επίγεια εξουσία!