ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάρα Καλλέργη – Δημοσιογράφος

Το ρολόι εδώ και μερικές δεκαετίες είναι ένα αξεσουάρ με διπλή αξία: αφενός η χρησιμότητά του να μας πληροφορεί για τον χρόνο, αφετέρου η αξία του ως ιδιαίτερο κόσμημα! Πολλοί άνδρες και γυναίκες δεν έχουν μόνο ένα ρολόι στη συλλογή τους αλλά περισσότερα και τα φορούν ανάλογα με το στυλ ντυσίματος που επιλέγουν καθημερινά.

Κάποια ρολόγια είναι πιο μικρά και διακριτικά ενώ άλλα σχέδια πιο ογκώδη με μεγάλο στρογγυλό καντράν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διαφέρει στα ρολόγια είναι το είδος του λουριού τους που μπορεί να είναι μεταλλικό ή δερμάτινο.

Οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα ρολόγια ως κόσμημα γι’ αυτό και πολλές προτιμούν να αγοράσουν ένα ρολόι με ατσάλινο λουράκι και ένα καντράν διακοσμημένο με διακριτικές πέτρες. Στη μόδα είναι και τα ρολόγια με ζωγραφισμένα ή ανάγλυφα σχέδια κάνοντας το καντράν να μοιάζει με ένα μικρό έργο τέχνης! Επίσης, εντυπωσιακά χρώματα όπως βαθύ μπλε, πράσινο ή ροζ goldχαρίζουν μοναδικό στυλ στο ρολόι. Μερικά διάσημα μοντέλα μάλιστα, όπως η ΜπέλαΧαντίντ, τόλμησαν πρόσφατα να φορέσουν το ρολόι τους ανάποδα, με τέτοιον τρόπο που δεν μπορείς να διαβάσεις την ώρα. Όπως η ίδια εξομολογήθηκε ο λόγος ήταν πως ήθελε να φορέσει το χρυσό ρολόι της ως βραχιόλι και όχι για να μετρά τις ώρες και τα λεπτά!

Η ανδρική μόδα από την άλλη ακολουθεί μια διαφορετική τάση: το ρολόι είναι ένα άκρως πρακτικό αξεσουάρ που μας δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες πέρα από την ώρα: από την ημερομηνία μέχρι και τις φάσεις του φεγγαριού περνάμε και σε πιο εξελιγμένα μοντέλα, τα λεγόμενα smartwatch. Τα τελευταία έχουν ενθουσιάσει το ανδρικό κοινό-και όχι μόνο- χάρη στα ψηφιακά καντράν τους και τη δυνατότητά τους να συνδέονται στο ίντερνετ προσφέροντας τεχνολογικά καινοτόμες δραστηριότητες στον άνθρωπο. Ωστόσο, οι πιο παραδοσιακοί και elegant άνδρες συνεχίζουν να είναι πιστοί στα κλασικά σχέδια με μεταλλικό ή δερμάτινο λουράκι.

Πηγή: trikalaenimerosi.gr