Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ράντμιλα Σεκερίνσκα επισκέφτηκε, τους στρατώνες του Κουμάνοβο και τη συνοριακή διάβαση Belanovce, εκφράζοντας την υποστήριξη και την ευγνωμοσύνη προς τους στρατιώτες για τον έλεγχο των συνόρων και την υποστήριξη προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είναι στα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Επισήμανε, ακόμα  ότι η εμπλοκή του στρατού έδωσε την ευκαιρία στην αστυνομία να επικεντρωθεί περισσότερο στην ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί στη Βόρεια Μακεδονία εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Σεκερίνσκα, επίσης, τόνισε σύμφωνα με το βορειομακεδονικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, ότι «η χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ έδειξε ότι όλοι οι στρατοί της Συμμαχίας λειτουργούν ήδη υπό τέτοιες συνθήκες και έχουμε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούμε εργαλεία του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη πολιτικών κρίσεων…η συμμετοχή στην Συμμαχία, μας έδωσε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε περισσότερα μέσα για την προστασία της υγείας των ανθρώπων και της ασφάλειάς τους.

Επίσης, η υπουργός ανέφερε, ότι «οι στρατιωτικοί έλεγχοι λειτουργούν σε όλη την περιοχή και φυλάσσουν κάθε ίντσα της επικράτειάς μας. Προλαμβάνουν άλλες κρίσεις, όπως αυτές που αφορούν τους μετανάστες, που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».