Επανεκκίνηση του Abarth rally Cup και του ERC

Η Abarth ζεσταίνει τις μηχανές της εν αναμονή της επανεκκίνησης των
αγωνιστικών δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο μεσοδιάστημα, ο Επικεφαλής της κ. Luca Napolitano, και ο συντονιστής του ERC, κ. Jean-Baptiste Ley, συζητούν την αγωνιστική επιτυχία του Abarth 124 rally, αλλά και του θεσμού Abarth Rally Cup, το οποίο αποτελεί μέρος του FIA European Rally Championship.

«Στην 70χρονη ιστορία της μάρκας, τα αυτοκίνητα της Abarth έχουν αγωνιστεί σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα και έχουν κατακτήσει εκατοντάδες νίκες. Σήμερα το 124 Rally, έχοντας στο παλμαρέ του σχεδόν 100 νίκες, συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία R-GT», δήλωσε ο κ. Napolitano, συμπληρώνοντας: «Το 2019, στο πλαίσιο του ERC, το 124 rally κέρδισε τις 57 από τις 88 ειδικές διαδρομές που πήρε μέρος. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στους αγώνες και να κερδίσουμε και πάλι.»

To 124 rally, αποτελεί έναν πραγματικό πρέσβη της μάρκας, έχοντας
συμμετάσχει σε 150 διεθνείς αγώνες και σε 25 εθνικά και διεθνή
πρωταθλήματα.

Συνολικά έχει αγγίξει τις 100 νίκες στην κατηγορία R-GT, ενώ έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή του FIA R-GT Cup το 2018 και το 2019, αποτελεί τον ηγέτη στην κατηγορία του. Συνολικά σε τρεις χρονιές αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα Abarth 124 rally, κάλυψαν περισσότερα από 300.000χλμ., εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα, την  αποτελεσματικότητα, αλλά και την εξαιρετική αξιοπιστία τους.

Κατά τη διάρκεια του ERC του 2019 (το οποίο περιλάμβανε το Abarth Rally Cup) τα αυτοκίνητα κάλυψαν περισσότερα από 4.000χλμ. διαδρομών, εκ των οποίων τα 1.200 σε ειδικές διαδρομές.

Συνολικά στις 88 ειδικές που πραγματοποιήθηκαν, τα Abarth 124 rally κέρδισαν τις 57, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βρήκε στο 65% των ειδικών νικητή τον «Σκορπιό», γεγονός που έκανε τον κ. Baptiste Ley να δηλώσει: «Την περασμένη χρονιά, το Abarth Rally Cup διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στο ERC. Ανυπομονούμε να το δούμε και πάλι σε δράση μόλις ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα FIA ERC.»

Με κίνηση στους πίσω τροχούς και ευελιξία, το Abarth 124 rally, ήταν
εξαιρετικά ανταγωνιστικό τόσο στους ασφάλτινους, όσο και στους χωμάτινους αγώνες.

Από τις επίπεδες και εξαιρετικά γρήγορες ειδικές των Barum Rally Zlín στη Τσεχία και του Ράλι Ουγγαρίας, στο δύσκολο τερέν των χωμάτινων αγώνων Rally Liepāja στη Λετονία και του Ράλι Πολωνίας και από εκεί στα βουνά των Rally Islas Canarias και Rally di Roma Capitale, αγωνίστηκε με επιτυχία σε πλήθος διαφορετικών συνθηκών.

Στο τέλος, ο Ιταλός Andrea Nucita επικράτησε στο Abarth Rally Cup, με τον Πολωνό Dariusz Poloński και τον Ισπανό Alberto Monarri να τερματίζουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αντίστοιχα στο πλαίσιο του θεσμού FIA R-GT 2019, το Abarth 124 rally
κυριάρχησε, κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις.

Παράλληλα ο Ιταλός Enrico Brazzoli κέρδισε στο Monte Carlo στο Tour de Corse και το Sanremo.

Νίκος Τσάδαρης

ΠΗΓΗ: