Απύθμενο θράσος, συνεχίζει να διακατέχει στα στελέχη του παράνομου τουρκικού κόμματος DEB (ΚΙΕΦ) που εν μέσω τέτοιας ανθρωπιστικής κρίσης, πανδημίας επιχειρεί να χειραγωγήσει για άλλη μία φορά τις συνειδήσεις των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις για ανακοινώσεις φορέων, φέρνοντάς τους αναίτια απέναντι στους εκπροσώπους αυτών.
Πιο συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου που ανάρτησε χθες στο facebook στην επίσημη σελίδα του το παράνομο τουρκικό κόμμα (σ.σ. το αναφέρουμε ως παράνομο γιατί οι δραστηριότητές του και ο πραγματικός του σκοπός είναι ανθελληνικός και μόνο και οι πηγές κατευθύνσεων και χρηματοδότησης είναι ξεκάθαρα απο την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση), καταφέρεται εναντίον της Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για το ότι κατανομάστηκε η περιοχή καταγωγή ενός εκ των ασθενών που έχουν προσβληθεί απο την επιδημία του Κορονοϊού, εναντίον της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, για δημοσίευση σκίτσου που κατ’ αυτούς έχει ρατσιστικό χαρακτήρα και τέλος εναντίον πολίτη (σ.σ. ίσως και να φωτογραφίζει παράγοντα της πόλης της Ξάνθης), για δήλωση περι επαναφοράς της περιοριστικής μπάρας που υπήρχε μέχρι το 1994 στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Σταυρούπολης – Εχίνου.
Βεβαίως πρόκειται για μια ακόμη εκμετάλλευση ενός σημαντικού γεγονότος, απο μία οργάνωση, που τώρα υλοποιεί ένα άλλο σχεδιασμό της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και της Θράκης, αυτός της εσωτερικής εναντίωσης των μουσουλμάνων κατά των θεσμοθετημένων φορέων, με απώτερο σκοπό την επαναφορά της εξάρτησης της μουσουλμανικής μειονότητας απο την Τουρκία.
Διαβάστε το κατάπτυστο κείμενο του DEB: 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Xθες o πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε να ισχύει από σήμερα 23 Μαρτίου του 2020 6:00 η ώρα το πρωί, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του Κορονοϊού. Όπως δηλώσαμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και τα μέτρα που ελήφθησαν. Με γνώμονα την ανθρώπινη υγεία πιστεύουμε πως το τελευταίο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι πολύ σωστό και θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να ακολουθήσετε αυστηρά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Ωστόσο, ενώ υπάρχει ο εφιάλτης του Κορονοϊού που έχει απλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένες ρατσιστικές προσεγγίσεις και γεγονότα.
Στις 21 Μαρτίου του 2020 δημοσιεύτηκε ένα σκίτσο στην εφημερίδα Καθημερινή που στόχευσε Μουσουλμάνους και Τούρκους. Όπως φαίνεται στο σκίτσο, η προσπάθεια να δημιουργηθεί η αντίληψη ότι ο Κορονοϊός προέκυψε από Μουσουλμάνους και Τούρκους είναι πράξη αντίθετη προς το ανθρώπινο μυαλό. Ως ΚΙΕΦ, θέλουμε να εκφράσουμε ότι όλοι πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που θα συνδέουν την διαφορετική κουλτούρα, τις πεποιθήσεις και τις ταυτότητες με την επιδημία σε αυτές τις μέρες που όλος ο κόσμος περνάει μια δύσκολη περίοδο.
Ένα άλλο περιστατικό που έγινε στην περιοχή μας, μας έδειξε ότι μπορούν να γίνουν διακρίσεις ακόμη και σε ανθρωπιστικά και υγειονομικά θέματα. Από την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ανακοινώνει τα κρούσματα Κορονοϊού χωρίς λεπτομέρειες στις πρώτες 4 περιπτώσεις, ενώ στην 5η περίπτωση ανακοινώνει το όνομα του χωριού. Στη δήλωση του νοσοκομείου για την 5η περίπτωση υιοθετήθηκε μια διαφορετική μέθοδος από τις προηγούμενες δηλώσεις, ανακοινώνοντας το χωριό του Εχίνου της Ξάνθης. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια ρατσιστική προσέγγιση, στην οποία αντέδρασε και η κοινωνία μας. Παρόλο που αργότερα οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ραφαέλα δεν είχε καμία κακή πρόθεση, αναμένουμε επίσημη δήλωση.
Επιπλέον, στα σχόλια που έγιναν στα κοινωνικά μέσα σχετικά με το θέμα, καταδικάζουμε έντονα το άτομο που πρότεινε την επαναφορά της απαγορευμένης ζώνης με την την αντιδημοκρατική μπάρα στο 8ο χιλιόμετρο του ορεινού όγκου Εχίνου-Ξάνθης.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε εκ νέου ότι αυτές οι διακριτικές και ρατσιστικές ενέργειες, ανακοινώσεις και κατανοήσεις θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Τονίζουμε πως πιστεύουμε οτι θα ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες που επηρεάζουν την χώρα αλλά και όλο τον κόσμο με αλληλεγγύη και υπομονή.