Οι αντιδράσεις συνεχίζονται καθώς η Επιτροπή Επαγγελαμτικού Αθλητισμού εισηγήθηκε υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός για «συνιδιοκτησία» των ΠΑΕ.

Μέσα στην ημέρα θα κατατεθεί διάταξη που θα ορίζει ότι δεν θα επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές όπως αυτή του υποβιβασμού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν εκβιάζεται».

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο  υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΠΑΟΚ: Μνημείο υποδούλωσης στις εντολές του πολιτικού του προϊσταμένου

«Ο κ. Αυγενάκης αποδείχτηκε εντολοδόχος του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού,στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε οριστικά τέλος στην ασυδοσία του Ολυμπιακού», καταγγέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΕ-Ολυμπιακός:Την ιστορία του ΠΑΟΚ κηλιδώνει ο Ιβάν Σαββίδης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τη λύπη της που «υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τους δικαστές να μην εφαρμόσουν τον νόμο, επιχειρώντας να ακυρώσει την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης».
Αυτός που κηλιδώνει τον ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης, προστίθεται.

ΠΑΕ Ξάνθης: Μια Ελλάδα χωρισμένη στα δύο 

«Θέλουν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο και να υποβιβάσουν μια ακριτική ομάδα που δεν χρωστάει σε κανέναν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθης, Άρης Πιάλογλου.

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ προανήγγειλε την απόσυρση όλων των τμημάτων από τα εγχώρια πρωταθλήματα, ενώ ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΠΑΟΚ πήραν τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας όσο και ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Έλενα Μπουζαλά

Μοιράσου το άρθρο: