Υψηλότερος  είναι  τελικά, ο αριθμός  των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία, συγκριτικά με τα στοιχεία που έδωσαν χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα, οι  ιταλικές αρμόδιες αρχές.

Το  τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού, 712 άτομα και όχι 662, όπως είχε αναφερθεί. Δεν είχαν προστεθεί οι ασθενείς που έχασαν την ζωή τους στη βόρεια περιοχή Πεδεμόντιο.

Οι ιταλικές αρμόδιες αρχές δήλωσαν το απόγευμα, ότι  έχασαν την ζωή τους 662 ασθενείς και καταγράφηκαν 6.153 νέα κρούσματα, από τους οποίους 999 ασθενείς ήταν αρνητικοί.

Ανέφεραν, ακόμη ότι, 3.612 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 24.753 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

H Ιταλία έχει υποστεί τους περισσότερους θανάτους  εξαιτίας του κορονοϊού, από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από όλες, παρουσίασε την Τετάρτη, απότομη πτώση του αριθμού θανάτων και νέων λοιμώξεων, δημιουργώντας ελπίδες, ότι η  πανδημία μπορεί να επιβραδυνθεί.

Ωστόσο, η  οποιαδήποτε αισιοδοξία, μετριάζεται από τις προειδοποιήσεις  που προέρχονται από το Νότο, όπου τα  κρούσματα και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι.

Όμως, τα κρούσματα  αυξάνονται σταθερά και θα μπορούσαν να  διαλύσουν  τις υγειονομικές υπηρεσίες του Νότου, οι οποίες είναι πολύ λιγότερο εξοπλισμένες από αυτές του πλούσιου Βορρά.

Ο Vincenzo De Luca, πρόεδρος της περιοχής της Καμπανίας γύρω από τη Νάπολη, ανέφερε, σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε ότι,  «σε αυτό το σημείο υπάρχει η πραγματική προοπτική, η τραγωδία της Λομβαρδίας  να γίνει η τραγωδία του Νότου».