Οι υγειονομικές αρχές στην Π.Ε. Καβάλας διαβεβαιώνουν ότι μετά από πολλές προσπάθειες μπόρεσαν τελικά να περιορίσουν και να ελέγξουν τις εστίες κορωνοϊού των τελευταίων ημερών. Υπήρχαν εστίες που έγιναν γνωστές και άλλες όχι, όπως δηλώνει ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ Ξενοφών Κροκίδης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΕΝ.ΚΡΟΚΙΔΗΣ

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται Καβαλιώτες στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης με πιο σοβαρή περίπτωση αυτή του 53χρονου από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, ο οποίος παραμένει στη ΜΕΘ και του χορηγείται Remdesivir.

Σε 54 ελέγχους για SARS-Cov-2 που διεξήγαγε χθες το Νοσοκομείο Καβάλας, όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε κανένα κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας και από το Πουλίδειο Γηροκομείο μόνο ένα ήταν το θετικό κρούσμα που μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Εξάλλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες και στο Δήμο Νέστου όπου πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, 16 υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Νέστου υποβλήθηκαν σε εξέταση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του επικίνδυνου κορωνοϊού Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα δείγματα επιβεβαιώθηκαν αρνητικά.

Οι ειδικοί συστήνουν όμως την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες, την απόσταση, τη χρήση μάσκας όπου απαιτείται και το πλύσιμο χεριών, διότι η κατάσταση πανελλαδικά κρίνεται επικίνδυνη με τα διαρκώς αυξανόμενα θετικά κρούσματα από τη χαλάρωση των μέτρων και το συνωστισμό σε παραλίες, συναυλίες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Καλό είναι να έχουμε την προσοχή μας ιδιαίτερα τώρα τον 15Αυγουστο, με τις μεγάλες μετακινήσεις εκδρομέων και αδειούχων, όπως και ξένων τουριστών.