Το ίδρυμα «Η Αμερική για τη Βουλγαρία», το Βουλγαρικό Φόρουμ Δωρητών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σόφια και το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ίδρυσαν ανεξάρτητο ταμείο «Ηνωμένοι κατά του COVID-19».

Με δωρεές βουλγαρικών και διεθνών εταιρειών και μεμονωμένων δωρητών συγκεντρώθηκαν πάνω από 394 000 ευρώ. Οι πόροι θα κατευθυνθούν σε διάφορα βουλγαρικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε η Νάνσι Σίλερ, πρόεδρος του ιδρύματος «Η Αμερική για τη Βουλγαρία».

Εκείνη είναι καταγοητευμένη από την εργασία των οργανισμών πολιτών στις συνθήκες κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η Σίλερ συμπλήρωσε, ότι «αυτό μου δίνει ελπίδα και με κάνει να πιστεύω, ότι η καλοσύνη μεταδίδεται πιο εύκολα από τον ιό».

Το Ίδρυμα «Η Αμερική για τη Βουλγαρία» δώρισε 300.000 βουλγαρικά λεβ στο Νοσοκομείο Έκτακτης Ανάγκης Pirogov της Σόφιας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Alexandrovska, για να στηρίξει τις προσπάθειές τους σε εθνικό επίπεδο, στον αγώνα κατά του COVID-19. Καθένα από τα νοσοκομεία έλαβε δωρεά 150.000.

Οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό, αναφέρει το ίδρυμα στην ιστοσελίδα του, «είναι οι ήρωες στις πρώτες γραμμές αυτής της προσπάθειας. Επικροτούμε τον επαγγελματισμό, τη δέσμευσή τους και το θάρρος στην καταπολέμηση του κοροναϊού. Ευχαριστούμε!»

Το ταμείο μέσω του λογαριασμού του #StandingTogether εξακολουθεί να συγκεντρώνει πόρους για το μη κυβερνητικό τομέα και τις μικρές επιχειρήσεις.

Πηγές:BIRN,us4bg.org