Άρθρο της Μαρίας Αντωνίου στο karfitsa.gr

Διανύουμε το τελευταίο τετράμηνο του 2020 και ο μήνας Σεπτέμβρης είναι συμβολικός για τη Μακεδονία μας, για τη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση, που μετρά 84 συνεχείς διοργανώσεις και 94 χρόνια ιστορίας, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η διαφύλαξη ωστόσο της δημόσιας υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά. Παρά τη ματαίωση, ωστόσο, με τη μορφή που γνωρίζαμε το θεσμό έως και σήμερα, η παρουσία του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη και η διεξαγωγή ενός δυνατού πολιτικο-οικονομικού φόρουμ, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς την τοπική κοινωνία, προς όλους εκείνους τους φορείς, επιχειρηματίες, που βιώνουν τις δικές τους αγωνίες και άγχη, ό,τι είμαστε εδώ. Διαχειριζόμαστε το σήμερα και την υγειονομική κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παράλληλα σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη που επιδιώκουμε προϋποθέτει εμπιστοσύνη, ασφάλεια, κι ανταγωνιστικότητα για να έρθουν επενδύσεις, προσλήψεις, κερδοφορία, αύξηση μισθών και εν τέλει ευημερία.

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και ως Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Απολογισμός του έργου μας, είναι ο απολογισμός του Κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα. Και ο απολογισμός πρέπει να μιλάει με έργα, όχι με λόγια.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του Γραφείου πετύχαμε αναμφισβήτητα πολλά, έχουμε όμως και συνέχεια . Για όλα όσα οραματιζόμαστε και θέλουμε να αφήσουμε ως αποτύπωμα σε αυτό τον τόπο. Σε συνεχή επαφή και συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής τρέχουμε ζητήματα που αφορούν κυρίως σε μεγάλα έργα και μεγαλόπνοα σχέδια.

Μέλημά μας να γίνουμε κοινωνοί και συμπαραστάτες του κάθε οράματος ξεχωριστά και να μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην προώθηση θεμάτων και στην επίλυση ζητημάτων. Και το πετυχαίνουμε.

Το «Brand «Μακεδονία»», η δημιουργία του πρώτου Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco, το Thessaloniki FlyOver, το Μετρό, που αποτελεί και μεγάλο στοίχημα για όλους μας, το Λιμάνι (η επέκταση του 6ου προβλήτα και η διασύνδεση του με σιδηρόδρομο, Εγνατία Οδό και ΠΑΘΕ), ο Ο.Α.Σ.Θ. (ζητούμενο για την Κυβέρνησή μας είναι οι ασφαλείς και αξιοπρεπείς μετακινήσεις), έργα υποδομών στην Εγνατία Οδό, όπως κάθετοι άξονες, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το Thess/Intec, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το αεροδρόμιο Μακεδονία, αποτελούν μεγάλα αναπτυξιακά και επενδυτικά έργα που ακουμπούν στη Θεσσαλονίκη και την πάνε ένα βήμα μπροστά, καθιστώντας την μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που έχει τη δική της θέση στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Και φυσικά δε μένουμε μόνο σε αυτά γιατί η Κυβέρνησή μας κοιτάζει πάντα μπροσ τ ά , σχεδιάζοντας συνεχώς έργα και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Η Θεσσαλονίκη γίνεται τόπος επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία. Στο νευραλγικό πεδίο της υγείας, στον πολιτισμό και στον τουρισμό, τρέχοντας δύο πολύ δυνατά project, τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και «Τουρισμός 365 μέρες». Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στον άξονα τεχνολογία-καινοτομία μέσα από σημαντικές επενδύσεις (βλ. BetaCae, Deloite, Pfizer), που βρίσκονται σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα και πολλά ακόμη που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.

Ως Κυβέρνηση δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να είμαστε κοντά στους πολίτες ασκώντας πάνω από όλα κοινωνική πολιτική . Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας που θα δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους.

Με σύνθημά μας «Ισχυρή Ανάπτυξη – Ενωμένη Ελλάδα» προχωράμε μπροστά.

Η Μαρία Αντωνίου είναι επικεφαλής Γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη