Γόνιμη η συνάντηση είχε το απόγευμα της Κυριακής (11/10) στο πολιτικό του γραφείο στην Αλεξ/πολη ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, με το Προεδρείο του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης!

Στο επίκεντρο της όλης συζήτησης οι ιδιαιτερότητες του πεδίου ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης (Κ.Λ.Α) το οποίο παρότι βρίσκεται γεωγραφικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, καλείται να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές και τις λοιπές προκλήσεις με αυτές των νήσων του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου.

Συνάμα, στην ευθύνη του εμπίπτει η θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, το οποίο γειτνιάζει με την Τουρκία οι παρελκυστικές πολιτικές της οποίας είναι ευρέως γνωστές….

Στο τέλος της συνάντησης, τα μέλη της Ένωσης ενεχείρισαν σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στον βουλευτή με τα αιτήματά τους, το οποίο & απεστάλη στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας…..

Ακολουθεί αναλυτικά η κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη:

ΘΕΜΑ : Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ!!

Αξιότιμε Υπουργέ,

Διαβιβάζεται συνημμένα για ενημέρωση & λοιπές άλλες ενέργειες, η επιστολή του Προεδρείου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, αναφορικά με τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης & το Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης!

Όπως αναλύεται με αυτή, το Κ Λ Αλεξ/πολης δεν εντάχθηκε στην κατανομή των 900 οργανικών θέσεων από το σύνολο των 1500 αντιστοίχων που θα διατεθούν σε εκτέλεση της ψήφισης του Ν. 4676/2020 του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Κ.Λ. Αλεξ/πολης παρότι εδράζεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, καλείται να αντιμετωπίσει με τις υφιστάμενες Υπηρεσίες του τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και λοιπές προκλήσεις όμοιες με αυτές των μεγάλων νήσων του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου, απαιτώντας την ανάλογη στελέχωση!

Παράλληλα οι διαφαινόμενες εξελίξεις στο Λιμάνι της Αλεξ/πολης που σχετίζονται τόσο με την επένδυση του αγωγού υγροποιημένου αερίου όσο και με λοιπές μορφές αξιοποίησης της θαλάσσιας θα προκαλέσουν μεγαλύτερο εργασιακό φόρτο…

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης καταθέτει συγκεκριμένα αιτήματα που σχετίζονται τόσο με την κατανομή των οργανικών θέσεων όσο και με την αλλαγή κατηγορίας για το Κεντρικό Λιμεναρχείο & των υφισταμένων του Υπηρεσιών.