Την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Balkan Stream, επιθεώρησαν ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι δυο ηγέτες πέταξαν με ελικόπτερο, πάνω από διάφορα σημεία κατασκευής του αγωγού.

Ο Βούτσιτς πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Βουλγαρία, με αφορμή το άνοιγμα των συνόρων των δυο κρατών, μετά το τέλος των μέτρων που είχαν θεσπιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κατασκευή του αγωγού αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Σόφιας. Θα ενισχύσει, την ασφάλεια του εφοδιασμού της Βουλγαρία, θα συνεισφέρει στην αύξηση του ανταγωνισμού και στη διαφάνεια της αγοράς φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, δήλωσε ότι όλα είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. O Balkan Stream, 474 χλμ. θα μεταφέρει κυρίως ρωσικό αέριο από τον Turkish Stream, σε Βουλγαρία, Σερβία και Ουγγαρία. Ο αγωγός μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να  έχει χωρητικότητα περίπου 20 δισ. κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου ετησίως.

Η Βουλγαρία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς η ετήσια εισαγωγή του ανέρχεται, σε 3 δισ. κυβικών μέτρων (bcm), αν και τους τελευταίους μήνες άρχισε να το μειώνει, λαμβάνοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ

Οι Μπορίσοφ και Βούτσιτς επιθεώρησαν επίσης και την πορεία της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Europa, στην περιοχή μεταξύ Dragoman και Slivnitsa.