Αδιαμφισβήτητα, ο Χρήστος Πανόπουλος, έγραψε μία μεγάλη πορεία στην ομάδα της Ξάνθης, επι 31 συναπτά έτη.

Σε πολλά χαρακτηρίζεται επιτυχημένος, σωστός, μετρημένος, σε κάποια άλλα έσφαλε και όχι απο πρόθεση, αλλά απο λανθασμένες συμβουλές των στενών συνεργατών του, τους οποιους όμως συμβουλεύτηκε και κράτησε όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ξάνθη, ως ομάδα και ως πόλη, οφείλει πολλά στον μεγαλοεπιχειρηματία! Αυτό όχι μόνο αξίζει να του αποδοθεί, αλλά πρέπει να γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για τη δική του συνεισφορά στο ποδόσφαιρο και στα κοινωνικά δρώμενα.

Ομως, επειδή μία ΠΑΕ δεν έχει “συναίσθημα” όπως και ο ίδιος συνήθιζε να λέει, επειδή η ομάδα της Ξάνθης πρέπει και οφείλει να παραμείνει στην Α’ Εθνική ή όπως λέγεται πλέον Super League, δεν μπορούν να επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατος παρελθόντος που έσυραν την ομάδα στα Διοικητικά Δικαστήρια, γράφοντας μία “μελανή σελίδα” στην ιστορία της.

Το ότι έχει υπάρξει συμφωνία με ομογενή, όπως ακούγεται, δεν εμπνέει καμία ασφάλεια και σε κανέναν. Βεβαίως ο Πανόπουλος πρέπει να πάρει τα χρήματα των μετοχών του. Αλλωστε απο την Ξάνθη ως ΠΑΕ και πήρε και έδωσε. Επιχείρηση ήταν και είναι.

Μία συμφωνία με αβέβαιο μέλλον, με ανθρώπους “μεσίτες” ή “εκπροσώπους” άλλων συμφερόντων, θα καταλήξει να φέρει την ομάδα προ άλλων εξελίξεων, ίσως και πιο δυσάρεστων απο τις σημερινές.

Πρέπει και οφείλει ο όποιος ενδιαφερόμενος να εμφανιστεί ευθέως και να ανακοινώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Α.Ο.Ξάνθης. Σε περίπτωση που αυτός ο ενδιαφερόμενος είναι ήδη εμπλεκόμενος σε άλλη ΠΑΕ του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αυτό σίγουρα θα είναι επιζήμιο για την ίδια την Ξάνθη και την ομάδα της.

Η Ξάνθη, δεν μπορεί να είναι “παράρτημα” ή “παραμάγαζο” κανενός!

Η Ξάνθη, δεν μπορεί να εκπροσωπεί αλλότρια – πλην των δικών της συμφερόντων!

Η Ξάνθη, δεν μπορεί να καταντήσει ομάδα όπως αυτές που έχουν εξαφανιστεί απο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 χρησίμευαν για να “φτιάχνουν” το 13αρι του ΠΡΟ-ΠΟ.

Εάν συμβαίνουν όλα αυτά στο παρασκήνιο και αποκαλυφθούν στο προσεχές μέλλον, τότε καλύτερα η ομάδα να βρεθεί σε άλλες κατηγορίες, πιο “παρθένες” και πιο “έντιμες” ποδοσφαιρικά!

Εάν πάλι υπάρχει ένας ξεκάθαρος επενδυτής, που θέλει την ομάδα της Ξάνθης για να συνεχίσει την πορεία που είχε διαγράψει ο Χρήστος Πανόπουλος, καλώς να ορίσει!