Ν.Δ.: Έλλειψη σεβασμού του υπ. Εργασίας προς τους ασφαλισμένους

Νέο λάθος στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων καταλογίζει στο υπουργείο Εργασίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο «γαλάζιος» τομεάρχης Εργασίας καταγγέλλει ότι «αυτή τη φορά το λάθος εντοπίζεται στα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, τα οποία αναρτήθηκαν με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών.

«Δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α.), οι οποίοι εκτός από αυτοαπασχολούμενοι, έχουν και έμμισθη δραστηριότητα, εμφανίζονται να οφείλουν εισφορές -και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017- για την επικουρική τους ασφάλιση και το εφάπαξ, παρ’ όλο που οι οφειλόμενες εισφορές τους έχουν παρακρατηθεί και καταβληθεί ήδη από τον μισθό τους» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Στοχοποιώντας την ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Βρούτσης κάνει λόγο για ανικανότητα και έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αδίκως.

«Οδηγούν σε λανθασμένα εκκαθαριστικά, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε απόλυτη σύγχυση, αδιαφορεί για τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε» καταλήγει.

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ