Διατήρηση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική και στις υπόλοιπες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αλλά και άρση των ειδικών μέτρων για Πάρο και Αντίπαρο από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι ο ιός «μπορεί να ανατρέψει την εικόνα της πανδημίας από τη μία ημέρα στην άλλη».

Στη σημερινή ενημέρωση στο υπ. Υγείας συμμετείχε η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε κρίσιμες ερωτήσεις, ενώ για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων έδωσε οδηγίες η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τονίζοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται κάθε τριήμερο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων που ισχύουν στην Αττική, στην Κρήτη, στην Αν. Μακεδονία, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Καρδίτσα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Κω.

Επίσης παρατείνονται:

Τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για Λέσβο, Ζάκυνθο, Μύκονο, Χαλκιδική, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Σε ισχύ είναι και το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. «Καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία και απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους να τηρήσουν ευλαβικά -πιστά τα μέτρα, καθώς είναι τριψήφιοςο αριθμός κρουσμάτων με πολλαπλές μολύνσεις από μια επαφή και διασπορά διάσπαρτη, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Από την Τρίτη για Πάρο και Αντίπαρο παύει να ισχύει το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 14 Σεπτεμβρίου και ισχύει ό,τι ισχύει για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. «Οι κάτοικοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και βγαίνουν νικητές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: ΕΡΤ