Ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον ακριτικό Έβρο το προσεχές Σ/Κ πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/10) ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων του Έβρου & της ΑΜ-Θ…

Ο βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Αλεξ/πολη, στις Φέρες & στη Σαμοθράκη είναι υψηλού συμβολισμού στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα Κυβέρνηση οραματικά επιτελεί σημαντικό έργο στον Έβρο υλοποιώντας πολιτικές που αναδείχθηκαν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση την τελευταία 4ετία!

Συγκεκριμένα επεσήμανε μόνο ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη , όπως :

📌Η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου, εκεί που θα επεκταθεί το αποτρεπτικό εμπόδιο, είναι έργο χρήσιμο, ώριμο & ιδιαίτερης αξίας.

📌Πρότεινε την ένταξη του εν λόγω έργου ύψους 8,8 εκ. ευρώ, στο γρήγορο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ ή στο ενόψει Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ εξασφαλίζοντας τη σύντμηση του χρόνου!

📌Η μελέτη είναι έτοιμη και πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να τεθεί άμεσα σε τροχιά υλοποίησης… από τον Δήμο Αλεξ/πολης.

📌Η θεματική ατζέντα της εισήγησης περιελάμβανε επίσης την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου υποδομής της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή του Ξηροποτάμου Σαμοθράκης το οποίο ταλανίζεται από το…2012!!

📌Το εν λόγω, ώριμο έργο, αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα υδροδότησης οικισμών αλλά και άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων, της Ν/Δ Νήσου εφόσον φυσικά εγκριθεί η απόφαση της τεχνικής μελέτης κόστους 1.650.000€ η οποία ήδη εκκρεμεί στο ΥΠΑΑΤ ώστε να εξασφαλιστεί η ανάλογη χρηματοδότηση.

📌Επίσης αναφέρθηκε στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών επισημαίνοντας ότι, η παρά φύσιν ενοποίηση από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΤΣΦ Τυχερού με το τοπικό Α.Τ δεν απέδωσε & θα πρέπει οι Υπηρεσίες αυτές να αποκτήσουν την αυτοτέλεια τους δίδοντας παράλληλα λύση στα εγγενή προβλήματα διαχείρισης του στελεχιακού δυναμικού του Σώματος…