Την παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της διεθνούς φήμης λυρίστριας Λίνας Παλερά, με τίτλο «Aurora» διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα ιδιαίτερο και πολύμορφο μουσικό ταξίδι, που ξεκινάει από Ορφικούς Ύμνους, περνάει σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και καταλήγει σε σύγχρονα ρυθμικά μοτίβα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

«H AURORA» είναι η αυγή. Είναι η αδερφή του Ήλιου και της Σελήνης, η μητέρα του Αυγερινού. Σήμερα, μπορούμε να την δούμε στο Βόρειο Σέλας- Aurora Borealis, με τις μοναδικές καμάρες των πολλαπλών χρωμάτων, να εμφανίζονται στο μαγνητικό πεδίο της γης. «Αυτό το άλμπουμ είναι αφιερωμένο σε αυτήν, την αυγή, τον αγγελιοφόρο, τον οδηγό, τον ταξιδιώτη.» δηλώνουν οι διοργανωτές και προσθέτουν, «Μια δέσμη φωτός λοιπόν μας ταξιδεύει στον χρόνο στο τραγούδι των Σειρήνων, στα άδυτα του Άδωνη , σε χορό αιθέριων πλασμάτων… στον μοναδικό ήχο της λύρας αλλά και σε ηλεκτρονικούς ηχητικούς παλμούς και μας προσγειώνει με τη διασκευή του Απόστολου Καλδάρα «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι, ‘Un melodie d’Alger» αυτή τη φορά τραγουδισμένο στα γαλλικά στην δεύτερη και συν-επίσημη γλώσσα της χώρας (Αλγερίας)»

Η Λίνα Παλερά είναι μία διεθνούς φήμης λυρίστρια με ζωντανές εμφανίσεις σε αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ, διεθνή συνέδρια, όπως στο «Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης» και στο φεστιβάλ της Φραγκφούρτης «Music Messe.» Έχει μια εκτενή δισκογραφία, ως κιθαρίστρια και τραγουδίστρια. Το «Aurora» είναι το πρώτο της άλμπουμ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αρχαία ελληνική λύρα. Αγαπάει να διδάσκει την λύρα σε παιδιά και ενήλικες και αυτός είναι και ο λόγος, που είναι Υπεύθυνη των Μουσικών Προγραμμάτων Διδασκαλίας στην Μουσική Ακαδημία ‘lyreacademy.com’.

Info
Περιορισμένες θέσεις, είσοδος με προσκλήσεις, 5€ με κρασί.
Η συναυλία πραγματοποιείτε με σκοπό την ενίσχυση του Μουσείου.
Επικοινωνία: 2541025421 info@chrysallida.gr

ΠΗΓΗ: ert.gr