Πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα “βλέπει” η “Στ. Κανάκης”

Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

Για ενίσχυση της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, λόγω της εισόδου της χώρας σε τροχιά προεκλογικής περιόδου και της αυξανόμενης ανησυχίας αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, κάνει λόγο στην οικονομική της έκθεση η εισηγμένη Στέλιος Κανάκης.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφερόμενη στις προοπτικές της εισηγμένης εταιρείας για τη φετινή χρήση, σημειώνει πως υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων. Δεν παραλείπει δε να αναφερθεί και στις εξελίξεις στις γειτονικές χώρες, οι οποίες, όπως τονίζει, δημιουργούν ευρύτερο σκηνικό γεωπολιτικής αστάθειας.

Διατηρεί επιφυλάξεις για την πορεία των μεγεθών της τη φετινή χρονιά αναφέροντας πως η διεύρυνση της εξαγωγικής της βάσης θα αντισταθμίσει, σε περιορισμένο βαθμό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, την όποια τυχόν μείωση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας. Ενώ προσδοκά ότι θα καλύψει τυχόν απώλειες στην εγχώρια αγορά, μέσω της διεκδίκησης μεριδίων αγοράς από ανταγωνιστές της με πιο αδύναμη χρηματοοικονομική διάρθρωση. Σε ότι αφορά το μικτό περιθώριο κέρδους εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 34% έναντι 34,07% που ήταν το 2018.

Πέρυσι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, έστω και οριακά κατά 2,22%, ανερχόμενες στα 20,182 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων της υποχώρησαν κατά 4,12% στα 3 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά φόρων της μειώθηκαν κατά 2,64% στα διαμορφούμενα στα 2,140 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα ιδία κεφάλαιά της αυξήθηκαν κατά 9 χιλ. ευρώ, παρά την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους συνολικού ποσού 2,1 εκατ. ευρώ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ