Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ένας άγιος άνθρωπος θέλησε να κάνει κάτι για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής αλλά και για τους περαστικούς που πάνε ή φεύγουν από τα Πομάκοχώρια.

Αυτό το κάτι ήταν μια πανέμορφη βρύση με ολοκάθαρο και δροσερό νερό όπου μπορεί ο καθένας να ξαποστάσει, να πιεί νερό ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει και ένα μικρό δωματιάκι οπού μπορεί ο καθένας να μπεί για να ξεκουραστεί αν να κάνει την προσευχή αν βρεθεί στο συγκεκριμένο μέρος εν ώρα προσευχής.

Σύντομα αυτό το υπέροχο μέρος έγινε στέκι κυρίως των νέων της περιοχής οι οποίοι κάθονται στην βρύση αυτή για να απολαύσουν έναν καφέ ή οτιδήποτε άλλο ενώ αρκετοί, εκμεταλλευόμενοι το μπόλικο νερό, μετέτρεψαν το συγκεκριμένο μέρος σε ένα άτυπο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι, ελπίζουμε λίγοι δε σέβονται και δεν εκτιμούν τίποτα αφού παρόλο που δίπλα υπάρχει κάδος απορριμμάτων, εκείνοι προτιμούν να πετούν να σκουπίδια τους κάτω και έξω από τον κάδο μετατρέποντας κυριολεκτικά ένα πανέμορφο μέρος σε σκουπιδότοπο.

Άλλωστε οι εικόνες που μας έστειλε μια κάτοικος της ορεινής περιοχής μιλάνε από μόνες τους.

Σίγουρα ένα κομμάτι της ευθύνης ανήκει και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μύκης αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτήν την εικόνα ντροπής την έχουν εκείνοι οι κάτοικοι ή περαστικοί που προφανώς δεν έχουν μάθει να σέβονται τίποτα.

Άραγε και στο σπίτι τους κάνουν το ίδιο;