Το εθνικό αίσθημα των ελλήνων προκαλεί, για άλλη μια φορά ο  τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με την απόφασή του να προσευχηθεί αύριο, την επέτειο της Άλωσης της Πόλης στην Αγία Σοφία, ακυρώνοντας την πρωινή ανακοίνωση του Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, ότι δεν θα τελεστεί προσευχή.

Τελικά, ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, πως αύριο βράδυ 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση της Πόλης, που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Ο τούρκος πρόεδρος προέβη στην δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, το πρωί ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.