«Οι επαγγελματίες της εστίασης τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν ευθύνονται για την διασπορά του ιού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου Νίκος Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις Τσιόρδα -Χαρδαλιά που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούν τις επισκέψεις σε εστιατόρια καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για την μετάδοση του κορονοϊού, βάζοντας στο ίδιο «τσουβάλι» ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης « η εστίαση στοχοποιείται από μερίδα κόσμου και από λοιμωξιολόγους ότι ευθύνεται για αυτή την διασπορά του ιού. Εμείς λέμε το αντίθετο καθώς δεν είδαμε το καλοκαίρι που υπήρχε κόσμος στα καφέ και στην εστίαση να μεταδίδεται ο ιός.»

«Συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν βλέπουμε μέτρα στήριξης παρά μόνο τιμωρία της εστίασης,» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως από την αρχή της πανδημίας τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει ,ενώ αναφέρθηκε και στο θετικό παράδειγμα της Γερμανίας η οποία πήρε απόφαση για ολικό Lockdown για ένα μήνα .

«Αυτό συνοδεύτηκε με ανακοίνωση ότι θα υπάρξει στήριξη σε όλα τα καταστήματα μιας επιδότησης ύψους 75% του τζίρου,» είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως «εδώ έχουμε αποφάσεις μόνο να κλείσουμε. Δεν έχουμε αποφάσεις για να στηρίξουμε τα μαγαζιά. Για να υπάρξει μια στήριξη σε ένα μαγαζί πρέπει να πάμε στο επίπεδο 4 που κλείνουν όλα.»

ΠΗΓΗ: ert.gr