Αρκετές και ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης στην Super League 2 για τη νέα σεζόν όπου θα βρίσκεται και η ομάδα της Ξάνθης ύστερα από 31 ολόκληρα χρόνια.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει οριστεί για την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ενώ η πρώτη σέντρα θα πραγματοποιηθεί έναν μήνα αργότερα, στις 24 Οκτωβρίου.

Η φετινή Super League 2 θα αποτελείται από 12 ομάδες η πρεμιέρα για Ξάνθη, Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα, τέλος Οκτωβρίου εξαιτίας της παράτασης που πήραν για την προετοιμασία.

Φέτος μάλιστα το πρωτάθλημα της Super League 2, εκτός από τις 22 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, θα έχει και επιπλέον 10 αγωνιστικές αφού θα υπάρχουν play off και play out.

Πέρα όμως από τα διαδικαστικά, για την ομάδα της Ξάνθης η οποία έχει ως στόχο να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία υπάρχει και το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας με το βασικό ερώτημα να είναι αν έχει εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών κι αν έχουν πέσει οι οριστικές υπογραφές.