Συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε ο πρωθυπουργός στο μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της αποτίμησης και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου.

«Οι πυκνές μας συναντήσεις αποδεικνύουν στην πράξη τη σημασία που αποδίδουμε στον πολιτισμό», είπε ο Πρωθυπουργός στη Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βλέπει τον πολιτισμό ως σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Στη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΠΟ συζητήθηκε μεταξύ η πορεία υλοποίησης μίας σειράς εμβληματικών έργων που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα, όπως: -η αναγέννηση της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου -και το βασιλικό κτήμα στο Τατόι, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

Η Εθνική Πινακοθήκη θα είναι έτοιμη ακριβώς όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, τόνισε ο Πρωθυπουργός και μάλιστα τα εγκαίνιά της θα συμπέσουν με την επίσημη έναρξη των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση (25 Μαρτίου 2021).

Παράλληλα, προωθούνται δράσεις μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την τεχνολογία, ενώ εντός χρονοδιαγράμματος είναι και η λειτουργία των αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το Ακροπόλ παραδίδεται και αυτό λειτουργικό στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς. επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και προωθούνται σημαντικές τομές στο θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Επί τάπητος φυσικά και θέματα αθλητισμού. «Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο», είπε ο Πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Φυσικά στο επίκεντρο και η εξυγίανση του αθλητισμού. Εξάλλου, μετά τις τελευταίες πρωτοβουλίες του κ. Γεραπετρίτη, στις 25/2 αναμένονται στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA για να συνυπογράψουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το «μνημόνιο» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, εντός του 2020, θα έχουμε το πρώτο αθλητικό κέντρο ΑμεΑ, ενώ στο ζήτημα της οπαδικής βίας, προχωρούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των Λεσχών Φιλάθλων.
Τρεις λέσχες έχουν σφραγιστεί, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ σε άλλες 35 ολοκληρώνεται σύντομα ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχαμε μιλήσει για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μία τελείως διαφορετική ματιά, βλέποντας τον πολιτισμό και ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Το αντικείμενο και η δουλειά του υπουργείου πολιτισμού στον αθλητισμό είναι πολύ ευρύτερο, δεν αναφέρεται μόνο στα ζητήματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Είχαμε πει εξ’ αρχής ότι ο σκοπός μας δεν είναι μόνο τα ζητήματα εξυγίανσης του αθλητισμού. Κατ’ εξοχήν δίνουμε έμφαση στον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και νομίζω ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στη σωστή κατεύθυνση».

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι: «Συμπορευόμαστε με την κοινωνία, βελτιώνουμε την καθημερινότητα, επενδύουμε στην ανάπτυξη και ενδυναμώνουμε την οικονομία. Σε αυτό το τετράπτυχο κινούμαστε όλοι μαζί».

Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ: