Να συμμετάσχουν όλοι στη συναυλία στήριξης του Αρμένικου λαού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12 , στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης καλεί του Ξανθιώτες και όχι μόνο, η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ» ώστε με τον τρόπο και να στηρίξουν τον λαό της Αρμενίας και να καταδικάσουν κάθε πρόκληση βίας από όπου και αν προέρχεται.

Στην ανακοίνωση της η παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη αναφέρει:

Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ λαμβάνοντας υπόψη:

Τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών Ελλάδος και Αρμενίας, που έχουν μακροχρόνιο ιστορικό υπόβαθρο και συνδέονται με τη συνύπαρξη Ελλήνων και Αρμενίων κατά τη Βυζαντινή περίοδο.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που συντελέστηκε το 1915, ενώ αντίστοιχα, η Αρμενική Βουλή έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων.

Συμμετέχει στην συναυλία υποστήριξης του Αρμένικου λαού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12 , στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Ελάτε όλοι μαζί να υψώσουμε φωνές συμπαράστασης στον Αρμένικο λαό και να καταδικάσουμε κάθε πρόκληση βίας από όπου και αν προέρχεται.