Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, συνεδρίασαν σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στη συζήτηση τέθηκαν οι άξονες αρτιότερης συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από φυσικά φαινόμενα, με ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, «ο καλύτερος δυνατός συντονισμός φέρει και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Στον Έβρο υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. Ως Περιφέρεια έχουμε δώσει έμφαση στον καθαρισμό των ρεμάτων που διαρρέουν οικισμούς, ωστόσο οι μεγάλες πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, κυρίως στο νότιο τμήμα του νομού, επιβάλλουν νέα ιεράρχηση, δίνοντας πλέον προτεραιότητα στις περιοχές που επλήγησαν. Με αφορμή το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, όπου προβλέπεται κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις κατά τις βραδινές ώρες σήμερα, θέλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους».