Συνελήφθησαν την Δευτέρα (13-4-2020) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς
του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών τρεις (3) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς (ένας άνδρας και μια γυναίκα), επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε, παράνομα, τους μη νόμιμους μετανάστες. Στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τους δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του Ιάσμου, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος το ακινητοποιήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν 7 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στην κατοχή ενός από τους δράστες βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 3,2 γραμμαρίων και τρία τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής που μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, οι ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.