Συνελήφθη την Τετάρτη, 29-4-2020 το μεσημέρι, αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Συκορράχης – Σαπών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Κοντά στον οικισμό Συκορράχη, ο οδηγός – διακινητής εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε πρανές, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.