Συνελήφθη στο νομό Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μαζί με έναν άγνωστο δράστη, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα της 4-5-2020 στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Ακολούθως, το όχημα κινήθηκε σε επαρχιακό δίκτυο και πλησίον του οικισμού Βέννας, ο οδηγός – διακινητής το εγκατέλειψε εν κινήσει και διέφυγε πεζός, ενώ
στη συνέχεια το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε πρανές, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον συνοδηγό – διακινητή, ο οποίος επίσης επιχείρησε να διαφύγει, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή τον Απρίλιο του 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας κατασχέθηκαν, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.