Ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά, ανακοίνωσε, ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μετά τη διεκπεραίωση 21,043 εργαστηριακών αναλύσεων, διαγνώστηκαν 1,035 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ότι ακόμη 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό COVID-19. Επιπλέον 1,286 άτομα αποθεραπεύτηκαν.

Με αυτά τα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε στις 159,797 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις 4,431. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε Μονάδα Ειδικής Φροντίδας είναι 723.

Σε δηλώσεις του ο Κοτζά ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, αλλά σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερότητα και ο κίνδυνος έχει μειωθεί.

Εξάλλου, η Hurriyet Daily News, γράφει ότι ο Κοτζά ανακοίνωσε, ότι δεν μπορούν να αρθούν αυτή τη στιγμή οι απαγορεύσεις για ελεύθερη διακίνηση που αφορούν στα άτομα άνω των 65 και στους νέους κάτω των 14 ετών.  Τόνισε επίσης την ανάγκη η επιτυχία των 83 εκ ανθρώπων στην Τουρκία να συνεχιστεί και επανέλαβε το σύνθημα: “Ο νέος τρόπος ζωής μας: ΕΛΕΓΧΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ από όλους μας».

Επίσης, σύμφωνα με το Anadolu Agency, ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ σε δηλώσεις του χθες ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε εξαγωγή πέραν των 1,000 αναπνευστήρων σε χώρες του εξωτερικού μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του στα πλαίσια εκδήλωσης που έγινε στην Τουρκία μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Βαράνκ υποστήριξε ότι η Τουρκία εφαρμόζει ένα νέο καινοτόμο σχέδιο για διαγνωστικά τεστ και συστήματα το οποίο θα καταστήσει τη χώρα γνωστή διεθνώς.

Υπογραμμίζοντας ότι διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή βασικού ιατρικού εξοπλισμού, ο Βαράνκ δήλωσε ότι η Τουρκία αποστέλλει βοήθεια σε όλες τις χώρες χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ αναπτυγμένων και μη αναπτυγμένων χωρών.

Πηγή: SigmaLive.com