Στην πλατφόρμα Διαβούλευσης της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κατέθεσε το έργο κατασκευής συστήματος Τηλεθέρμανσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Φερών και των οικισμών του (Γεμιστή, Πέπλου, Βρυσούλας, Αρδανίου, Κήπων, Καβησού), με αξιοποίηση της απορριπτόμενης θερμικής ενέργειας του σταθμού συμπίεσης του αγωγού TAP, ο πρώην αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τραϊανούπολης και μέλος Επιτροπής Ενέργειας ΚΕΔΕ Γιάννης Φαλέκας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας της ΝΑ Ευρώπης ήδη το έχουν βραβεύσει αυτό το έργο και το έχουν ξεχωρίσει ως ιδιαίτερο έργο στην Ευρώπη», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Φαλέκας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για ολοκληρωμένα δίκτυα, ενώ περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει ο TAP για τις υποδομές ώστε να προσφέρει ζεστό νερό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών.

Στην Α΄φάση αναμένεται να τροφοδοτηθούν 2.170 καταναλωτές, ενώ κατά τη Β’ φάση του έργου, που αφορά σύνδεση μελλοντικών αστικών καταναλωτών, εκτιμάται ότι θα συνδεθούν 330 επιπλέον οικιακοί καταναλωτές.