Δευτέρα, 15/12/2025
Καιρός
Αν. Μακεδονίας και Θράκης
x

Top 5 This Week

Related Posts

65 Αθλητές Special Olympics Παρέλασαν στην Κομοτηνή – Οι Αγώνες που Ενώνουν Όλη την Ελλάδα!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιούνται στην Κομοτηνή οι 2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μπόουλινγκ Special Olympics Hellas, με διοργανωτή τον Σύλλογο Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Ροδόπης “αξίΖΩ” και τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής.

Χθες, Κυριακή, διεξήχθησαν οι προκριματικοί αγώνες με τη συμμετοχή 65 αθλητών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χανιά, Κω και Κύπρο, ενώ αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί. Η εκδήλωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή και για τα Special Olympics.

Στην τελετή έναρξης, που έγινε το βράδυ στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ στην πανεπιστημιούπολη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ η παρουσίαση έγινε από την Προϊσταμένη της ΕΡΤ Κομοτηνής, Ειρήνη Τσακίρη. Οι 65 αθλητές παρέλασαν στον χώρο του αμφιθεάτρου και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου “αξίΖΩ”, Ηλίας Ποιμενίδης, στόχος είναι οι αγώνες να γίνουν θεσμός, ενώ ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσης Χολέβας, υπογράμμισε τη στήριξη που έχει η διοργάνωση από τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, ο κ. Ποιμενίδης αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη διοργάνωση στην Κομοτηνή και του πρωταθλήματος αντιπτέρισης (badminton).

Η εκδήλωση αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής και της ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και την κοινωνία, προάγοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη στην περιοχή.

*με πληροφορίες από την ΕΡΤ