5Ο χρόνια από την ίδρυση του ΔΠΘ – Επετειακή εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Το 2023 είναι το έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι έτος ορόσημο κατά το οποίο λήφθηκε μια κρίσιμη απόφαση η οποία τελικά διαμόρφωσε τόσο τη φυσιογνωμία όσο και την πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανοίγει την αυλαία των εορτασμών με την εναρκτήρια εκδήλωση αφιερωμένη στις προσπάθειες για τη διεκδίκηση της ίδρυσής του.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το Συμπόσιο Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 – 3 Δεκεμβρίου 1972, με συμμετοχή πανεπιστημιακών Καθηγητών και εκπροσώπων των φορέων της Ροδόπης, με σκοπό τον συντονισμό των προσπαθειών για τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Θράκη, πραγματοποιείται εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, με θέμα:
“ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤEIΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜIΟΥ ΘΡAΚΗΣ
50 χρόνια από το Συμπόσιο Εργασίας της 2αςκαι 3ηςΔεκεμβρίου 1972”
την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 μ.μ. στη Λέσχη Κομοτηναίων (Σοφούλη και Δημοκρίτου)
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Η Καθηγήτρια ΜαρίαΝεγρεπόντη-Δελιβάνηθα καταθέσει την προσωπική μαρτυρία της για τις προσπάθειες πανεπιστημιακών Καθηγητών για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, ενώ ο κ. Άρης Γ. Μανούδης θα αναφερθεί στο ιστορικό τωνπροσπαθειώνυποστήριξης,απότοπικούςπαράγοντες,τηςίδρυσηςΠανεπιστημίουστηΘράκηκαιτονσυντονισμό τους από τον Γεώργιο Μανούδη.
Ο ιΚοσμήτορες της Νομικής Σχολής Καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης, και της Πολυτεχνική Σχολής Καθηγητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν του Δ.Π.Θ.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν μνήμες από την εποχή των προσπαθειών των προσωπικοτήτων και των φορέων της περιοχής που συνέβαλαν στην ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης.
Θα ακολουθήσει δεξίωση, ευγενική προσφορά του Ιδρύματος Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Προτεινόμενα άρθρα

Πακιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – Φόβοι για θύματα

Έπεσε F- 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας – Αγνοούνται οι πιλότοι

Κλ. Μαρουσάκης: “Έρχεται το πολικό ποτάμι”