Ενοχλήθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Ενοχλημένη δείχνει  η Άγκυρα για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα και της θερμής υποδοχής που έτυχε από τον Τζο Μπάϊντεν, που φόρεσε ακόμη και γραβάτα με την ελληνική σημαία,  ενώ σχολιάζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, όλα όσα ειπώθηκαν κατά τις ελληνοαμερικανικές συνομιλίες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, οι τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και η προμήθεια των f-35.

 Η εφημερίδα Milliyet η οποία εμφανίζει την χώρα μας ως μία ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ. Όπως αναγράφεται στο άρθρο, «θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία».
Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».

Ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Λέγεται πως ο Μητσοτάκης έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρει η Yeni Safak προσδίδοντας αντιτουρκικό πρόσημο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν.

Με τίτλο: «Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στη Φινλανδία και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό στοιχείο» η εφημερίδα Sozcu αναφέρεται στα όσα δημόσια διαμείφθηκαν ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μπάϊντεν, με αναφορές και στην Τουρκία και στην προκλητική της πολιτική σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης χρησιμοποίησε εκφράσεις με στόχο την Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Ο Μητσοτάκης έδειξε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» σημειώνει το ulushaber.com.tr.

 

Το «σόου» και η «επίδειξη δύναμης»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ» σχολιάζει το csavunma.com, σημειώνοντας πως ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συνοδεύει τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον, θα συζητήσει με την αμερικανική πλευρά νέους εξοπλισμούς και την αντικατάσταση παλαιών οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής.

Για ελληνικό «σόου» στην Ουάσιγκτον έκανε λόγο το Haber Turk, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη δύναμης» τις συναντήσεις Μητσοτάκη σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, τονίζοντας ωστόσο πως αυτές «δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ».

 

Προτεινόμενα άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Παππούς με «Πι» χορεύει θρακιώτικα και γίνεται viral

Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης: Ο κύβος ερρίφθη για την επένδυση των 395 εκατ.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ