Μετά την επιτυχία τoυ 2018, η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου επιστρέφει και φέτος με δωρεάν προβολές περισσότερων από 40 ευρωπαϊκών ταινιών που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα MEDIA.

 

Η μοναδική αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα μεταξύ 2 – 6 Δεκεμβρίου σε 27 χώρες, 54 πόλεις και με κοινό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 14.500 άτομα. Η πρωτοβουλία στοχεύει να φέρει κοντά τους πολίτες της Ε.Ε και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή κινηματογραφική κουλτούρα. Επιπλέον, δείχνει πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση – μέσω του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA – όχι μόνο ωφελεί τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία αλλά εξυπηρετεί την κοινωνία μας γενικότερα.

 

Στη Θεσσαλονίκη ο κινηματογράφος Ολύμπιον θα φιλοξενήσει την πρωτοβουλία αυτή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00 με την προβολή της ταινίας «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες».

 

Στην Αθήνα, ο κινηματογράφος Δαναός θα προβάλει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 την ταινία «La Belle Epoque». Στην προβολή θα παραστεί εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.