Μεγάλη επιτυχία για τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη ο οποίος αξιοποιώντας μια πληροφορία εντόπισε θησαυρό αρχαιοτήτων ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας. 

Ο Γιώργος Τσούκαλης συνεργάστηκε με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και αφού έκανε ένα ταξίδι αστραπή στα Γιάννενα κατάφερε να εντοπίσει 14 αρχαιότητες που ήταν κρυμμένες επιμελώς σε χωριό, πλησίον των Ιωαννίνων.

Βρέθηκαν τμήμα πήλινου αγγείου με παραστάσεις διονυσιακού θιάσου, μια χάλκινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση Ρωμαϊκής εποχής, ένα χάλκινο ομοίωμα φιδιού, οκτώ αργυρά οθωμανικά νομίσματα, ένα χάλκινο επάργυρο νόμισμα και ένα απολίθωμα άνθους.

Ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για τον 31χρονο αγώνα του κατά της αρχαιοκαπηλίας καθώς έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να επιστρέψει στο ελληνικό κράτος 16.551 αρχαιότητες.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής ευχαρίστησε δημόσια τον ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη, γενικό περιφερειακό διευθυντή Ηπείρου, τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Γεώργιο Αζελή, καθώς και τον αστυνόμο Α’, διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας, Λάμπρο Τσουμάνη, για την αμεσότητα που έδειξαν αλλά και για την άψογη συνεργασία τους.

 πηγή: archaiologia.gr