ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μ. ΚΑΛΛΕΡΓΗ

1) Hotel Website

Πρώτο βήμα για σίγουρη επιτυχία είναι ένα καλαίσθητο website με ιδιαίτερο design και online Booking μηχανισμούς. Τον πελάτη τον ενδιαφέρει ένα πράγμα: Ευκολία στη κράτηση του καταλύματος του. Το περιεχόμενο του website θα πρέπει να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου και να προβάλει τις παροχές του συνοδευόμενο από ρεαλιστικές φωτογραφίες. Έπιπλέον ένας ιστότοπος θα πρέπει να είναι φιλικός στις μηχανές αναζήτησης (SEO) και στα social media. Ως προς τη δομή θα πρέπει να είναι φιλικό σε κινητό, tablet και υπολογιστή με γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης.

2) Meta-Search

Είναι προτιμότερο μία μονάδα φιλοξενίας να εμφανίζεται και σε άλλους ιστότοπους όπως το Booking και το Tripadvisor καθώς διευκολύνει τους πελάτες με το να διαβάζουν περισσότερες κριτικές, να αναζητούν καλύτερες τιμές και να καταλήγουν στη καλύτερη επιλογή.

3) Internet Marketing

Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες επηρεάζονται από πάνω από 20 πηγές πριν κάνουν μία κράτηση. Με άλλα λόγια, το ξενοδοχείο θα πρέπει να έχει παράλληλη προβολή με τον πιο έξυπνο και αποδοτικό τρόπο σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τον πελάτη με την πιο κερδοφόρα «συμφωνία».

4) Διαχείριση φήμης

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, συνεπώς και ο τρόπος σκέψης τους. Έτσι, αν για παράδειγμα αρέσει σε κάποιο πελάτη το ξενοδοχείο και άφησε μία άριστη κριτική από την εμπειρία του, σε ένα άλλο πελάτη μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Στο διαδίκτυο όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τις αρνητικές κριτικές με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη χαλάσει η φήμη του. Μία σωστή και ευγενική απάντηση σε αρνητική κριτική είναι μπόνους στον υποψήφιο πελάτη και κέρδος στο ξενοδοχείο.

5) Συνεχής Βελτιστοποίηση

Εκτός από την online προώθηση είναι σημαντικό να γίνονται on-site ενέργειες έτσι ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των επισκεπτών που ενδιαφέρονται να κάνουν κράτηση. Με πιο απλά λόγια conversion optimization δηλαδή ανάλυση των στατιστικών και λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της στρατηγικής μάρκετινγκ Τέλος, ανανεώνουμε το site και το περιεχόμενο και φροντίζουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία του.