Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Θοδωρή Μαρκόπουλου, με τίτλο:

«Telegraph Road…on canvas»

 

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει μια πρότυπη δραματοποίηση της έκθεσης από τους μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου του Άγγελου Μουρβάτη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00,στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π» στην οδό καπνεργατών 9, στην
Ξάνθη.

 

Επιμέλεια έκθεσης:

1. Βασίλειος Μακέδος, ιστορικός τέχνης
2. Αντώνης Βαρβατσούλιας, πολιτισμικός ερευνητής

 

Διάρκεια Έκθεσης: 01/2 – 15/2

Ώρες επίσκεψης για το κοινό, απόγευμα 17:00-21:00.

Πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 25410-29282.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Βιογραφικό

Ο ζωγράφος Θοδωρής Μαρκόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη αποφοιτώντας το 1987 και έκτοτε ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο αντικείμενο της λογιστικής και των γενικών ασφαλίσεων έως σήμερα.

 

Με την ζωγραφική ξεκίνησε να ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια, όντας τελείως αυτοδίδακτος.
Το 1987 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Λέσχη Κομοτηναίων με δημιουργίες των ανήσυχων φοιτητικών του χρόνων. Το 1991 «εκτέθηκε» στην γκαλερί «Ρυθμός» στην Κομοτηνή, κυρίως με ασπρόμαυρα έργα διαφόρων τεχνοτροπιών  (λάδια, παστέλ, σινική μελάνη, ακουαρέλες).

 

Το 1998 πραγματοποίησε την 3η του ατομική έκθεση στο Ίδρυμα Παπανικολάου, επίσης στην Κομοτηνή με κυρίως θέμα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα (λάδια, παστέλ, ακρυλικά, ακουαρέλες). Έχει επίσης στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

 

Είναι ενεργό μέλος του συλλόγου καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» και το αγαπημένο του moto είναι «Ζωγράφισε με πάθος. Είναι η δράση που η αντίδρασή της δίνει ισορροπία στην ζωή μας, κόντρα στον τεχνοκρατικό κυκεώνα της κοινωνίας που συμμετέχουμε».