Μετά την ομολογία νοσούντα στις ελληνικές αρχές ότι είχε έρθει σε επαφή με πρόσφυγα που κατάφερε να περάσει τις προηγούμενες ημέρες απο τα σύνορα του Εβρου και να διαβεί την περιοχή των Φερών, η ανησυχία είναι πλέον διάχυτη στην κοινωνία του Εβρου, αλλά και ολόκληρης της Θράκης, ότι ένα ακόμη όπλο που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν προς τα σύνορα, είναι οι νοσούντες πρόσφυγες, μετά και τους βαρυποινίτες που απελευθέρωσε με την υπόσχεση να περάσουν στην Ευρώπη με συγκεκριμένες εντολές!

Η πληροφορία δεν έχει αξιολογηθεί απο τις ελληνικές αρχές ακόμη, μιας και οι υπεύθυνοι διχογνωμούν έναντι των στοιχείων, παρ’ όλα αυτά το ΘΠΕ, έχοντας εξασφαλίσει μαρτυρίες εντός της Τουρκίας και των προσφύγων που βρίσκονται πίσω απο το φράχτη στα σύνορα των Καστανέων και όχι μόνο, και αποκαλύπτει σήμερα, ότι το χτύπημα του Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι διπλό και οι δυνάμεις Στρατού και Αστυνομίας, αλλά και Εθελοντών της Εθνοφυλακής και του Λαού, δίνουν μάχη για να αποτρέψουν εισδοχή όλων αυτών στα ελληνικά – ευρωπαϊκά εδάφη.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προβληματισμός επικρατεί ήδη στην ΕΥΠ, όπου οι πληροφορίες φτάνουν στην Κατεχάκη με το “σταγονόμετρο”, δεδομένου ότι η διοίκηση της Κομοτηνής έχει “εξαφανιστεί”, ενώ οι προσπάθειες μεμονωμένων στελεχών απο Αλεξανδρούπολη δεν αρκούν.

Ηδη, στο Μέγαρο Μαξίμου ζητούν αλλαγές, έτσι ώστε η ενημέρωση της κυβέρνησης να είναι επαρκής και να διοχετεύεται κατά αντικείμενο ευθύνης σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και διευθύνσεις σχεδιασμού.

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, θα οργανώσει ειδική εκπαίδευση στον Εβρο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εισβολής προσφύγων νοσούντων, ενώ οι δυνάμεις τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν με αποφάσεις των Υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, ο Κορονοϊός για τη Θράκη δεν είναι μία απειλητική νόσος που η μετάδοσή της γίνεται μεταξύ πολιτών και μόνο, αλλά και “σφαίρα” απο τα “πυρά” που εκτοξεύει ή προσπαθεί να εκτοξεύσει ο Ερντογάν και οι επιτελείς του.