Σε ένα άνευ προηγουμένου ατόπημα υπέπεσε ο Δήμος Κομοτηνής, όταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της χωρικής του ενότητας, το αυτοκίνητο με την ηχητική εγκατάσταση που μετέδιδε μήνυμα για τον Κορονοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας, παράλληλα με την ελληνική γλώσσα, υπήρξε και στην τουρκική.

Το γεγονός εξόργισε το σύνολο των πολιτών της Κομοτηνής, τη στιγμή κατά την οποία οι μουσουλμάνοι κάτοικοι είναι Ελληνες Πολίτες, διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος και αιτία εκφώνησης του μηνύματος στην γλώσσα που επιχειρεί η Τουρκία να επιβάλλει στην περιοχή δια της… πλαγίας οδού!

Χωρίς καν να το καταλάβει ο Δήμος Κομοτηνής, κατ’ ουσία εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Τουρκικού Προξενείου, που θέλει τη Μουσουλμανική Μειονότητα “Τουρκική”, ενώ η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο εξισλαμισμός των γηγενών πομάκων ήταν βίαιος και όχι εκούσιος.

Η εκφώνηση μηνυμάτων στην Τουρκική Γλώσσα, αποτελεί έμμεση αποδοχή των απαιτήσεων της Τουρκίας για δίγλωσσους κατοίκους, και συνεπώς αναγνώριση “τουρκικής μειονότητας”, άρα εθνικής προέλευσης, σε αντίθεση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.

Η παρουσία και μόνο της ολιγοστής μερίδας τουρκογενών κατοίκων στην Κομοτηνή, δεν δικαιολογεί το γεγονός, διότι η εθνικότητά τους είναι Ελληνική, γνωρίζουν τη γλώσσα εδώ και 70 χρόνια περίπου, συναλλάσσονται με το ελληνικό δημόσιο.

Ο ισχυρισμός της παρουσίας τους στην Κομοτηνή δεν αποτελεί βάση για να δημιουργούνται τέτοια δεδομένα και προηγούμενα, όταν η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, δεν διαθέτει κανένα προνόμιο, δεν λαμβάνει καμία ενημέρωση στην ελληνική γλώσσα, παρ’ όλο που η Συνθήκη της Λωζάνης την καλύπτει έναντι αυτών. Αντίθετα, οι Ρωμιοί, έχοντας αποκτήσει υποχρεωτικά την Τουρκική Ιθαγένεια και Υπηκοότητα, λειτουργούν ως Τούρκοι Πολίτες, συναλλάσσονται στην Τουρκική Γλώσσα και απολαμβάνουν ελάχιστα προνόμια ως μειονότητα.

Ο Δήμος Κομοτηνής, με βάση όλα τα παραπάνω, πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του και να λειτουργήσει καθαρά Ελλληνικά και όχι “προεκλογικά”, όταν μάλιστα η χώρα μας και η Θράκη απειλείται στον ΕΒρο απο την Τουρκία!!!

Το βίντεο – ντοκουμέντο που το διαφημίζουν μάλιστα τουρκικά site στην Ελλάδα (!!!):