Μείζον ζήτημα πλέον δημιουργείται απο την υπολειτουργικότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών στη Θράκη, με δεδομένα το “φιάσκο” του Εβρου αλλά και τώρα το θέμα της αυθαίρετης εισδοχής των μεταναστών – εργατών μουσουλμάνων απο τη Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία κλπ, που μετέφεραν τον θανατηφόρο ιό στους συγκατοίκους τους στα πομακοχώρια!

Ενώ έπρεπε και όφειλαν οι υπηρεσίες;;ΕΥΠ, εφόσον βεβαίως λειτουργούσαν ορθά και συντεταγμένα, να ενημερώσουν τις υγειονομικές αρχές, τα συναρμόδια υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και να υπάρξει δια του Περιφερειάρχη συντονιστικό όργανο ελέγχου της κατάστασης, εντούτοις όλα αφέθηκαν στην τύχη τους, οι μετανάστες έρχονται χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ έπρεπε να τεθούν σε προληπτική καραντίνα σε κάποιο ξενοδοχείο που δεν λειτουργεί στην Ξάνθη, προκειμένου να εξεταστούν, να διαπιστωθούν ποιοι νόσησαν, να τεθούν σε φαρμακευτική αγωγή και οι υπόλοιποι εφόσον δεν νοσήσουν εντός των προληπτικών ημερών, να πήγαιναν στις οικογένειές τους.

Η διαχείριση της όλης υπόθεσης βαραίνει ως ευθύνη όλους! Πρωτίστως τις υπηρεσίες πληροφοριών, που μεταξύ άλλων δεν έθεσαν ορθά τους ορατούς κινδύνους για την ορεινή περιοχή όπου διαμένουν οι πομάκοι της Ξάνθης, που έχουν συνεχείς επαφές με κατοίκους του εξωτερικού, είτε μέσω των συγγενών τους, είτε και απο μετακινούμενους απο τη Βουλγαρία ομόθρησκούς τους!

Δευτερευόντως, η ανενημέρωτη Περιφέρεια δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία έναντι όλων αυτών και συνεπώς όλος ο μηχανισμός αδρανοποιήθηκε, αφήνοντας μάλιστα περιθώρια εκμετάλλευσης στους εκτελούντες χρέη “εκπροσώπων του Τουρκικού Προξενείου” να κάνουν λόγο “για ρατσιστικές ανακοινώσεις” όταν δίνονταν στοιχεία απο το Νοσοκομείο Ξάνθης για την καταγωγή των νοσούντων!!!

Απαιτείται τώρα, όσο είναι ακόμη διαχειρίσιμη η κατάσταση, να γίνουν οι απαραίτητες τοποθετήσεις έμπειρων στελεχών σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης στις υπηρεσίες πληροφοριών, έτσι ώστε ο κρατικός  μηχανισμός να λειτουργεί σε μία ευθεία συντεταγμένης πληροφόρησης και δράσης.

Μέγαρο Μαξίμου, Μέγαρο Κατεχάκη και λοιποί, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ!